T.C. kimlik numarasının sonu 0-2-4-6-8 ile bitenlere destek verilecek!

T.C. kimlik numarasının sonu 0-2-4-6-8 ile bitenlere müjde. Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre TC kimlik numarasının sonu 0 – 2 – 4 – 6 – 8 ile bitenlere destek sağlanacak.

T.C. kimlik numarasının sonu 0-2-4-6-8 ile bitenlere destek verilecek!

T.C. kimlik numarasının sonu 0-2-4-6-8 ile bitenlere müjde. Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre TC kimlik numarasının sonu 0 – 2 – 4 – 6 – 8 ile bitenlere destek sağlanacak. Bir yıl boyunca yapılacak destek kapsamında dar gelirli ailelere nefes olması planlanan Aile Destek Programı için başvurular açıldı.


Aile Destek Programı sayesinde birçok dar gelirli vatandaşın faturalarını ve ihtiyaçlarını ödemede devlet tarafından yardım sağlanacak. Başvuru sürecini başarıyla tamamlamış olan ihtiyaç sahipleri ise bir yıl boyunca her ay düzenli olarak yardım alabilecek. Yardım şartlarını açıklayan Aile Bakanlığı aynı zamanda yapılacak destek miktarının da ne olacağı hakkında bilgi verdi.

Aile Destek Programı başvuruları başladı

Aile Destek Programı çerçevesinde yapılacak olan başvurular açıldı. E – Devlet üzerinden ön onay almayı başaran dar gelirli vatandaşlar ise Aile Bakanlığı’na bağlı müdürlüklerde sözleşme imzalayarak destek almaya hak kazanacak. Dar gelirli olduğu belirtilen ailelere yapılacak olan destek ödemesi 12 ay boyunca gerçekleşecek.

T.C. kimlik numarasının sonu 0-2-4-6-8 ile bitenlere destek verilecek!


Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre gelir seviyesi düşük olan ailelere yapılacak olan destek ödemelerinin miktarı da belli oldu. Aylık 450 – 500 – 550 ve 600 TL şeklinde ödeme yapılacak olan ailelerle ilgili destek miktarının ihtiyaç düzeyine göre değişeceği belirtildi. Dar gelirli vatandaşlara yapılacak olan ödeme miktarlarına ilişkin detaylar ise bakanlığın sitesinde yer alıyor.

Aile Destek Programı çerçevesinde gelir seviyesi düşük olan ailelere destek verilmesi sağlanıyor. Nakit olarak verilecek olan destekler Eylül ayı itibariyle başlayacak. Yıl boyu devam edecek olan destek başvurularının internet üzerinden yapılması da mümkün oluyor. Gerekli evrakları sisteme yükleyen ve doğrulamasını yapan aileler ön onay aldıktan sonra şubelerden nakit desteğinde bulunabilecek.


Aile Destek Programı şartları nelerdir?

Aile Destek Programına ilişkin şartlarda yayınlanmaya başladı. Aile destek programından yararlanmayı isteyen dar gelirli ailelerin tamamlaması gereken şartlar bulunuyor. Farklı bir kurumdan destek almayan ailelere yapılacak olan ödemelerle ilgili açıklamalarda bulunan Aile Bakanlığı sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin bir kılavuz da yayınladı.


Aile destek programına katılabilmek için gerekli şartları sağlayan ailelere E – Devlet üzerinden ön onay verilmektedir. Ön onay alamayan vatandaşların herhangi bir koşulu tamamlamadığı bilinmektedir. Ön onayı alan vatandaşlar ise bakanlığa bağlı şubelerden son işlemlerini tamamlayarak destek programına dahil olabilir. Aile destek programı şartları arasında:

  • 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Mavi kart sahibi olmamak
  • Farklı bir kurumdan destek almamak
  • Herhangi bir mahkeme tarafından verilen kararın olmaması


Bulunmaktadır. Gerekli şartları tamamlayan tüm vatandaşlar Aile Bakanlığı üzerinden ön başvuru da bulunabilir. Evrak kontrolü tamamlandıktan sonra destek programına dahil olmanız mümkün hale gelmektedir. Birçok kişi tarafından merak edilen destek programına ilişkin başvurular E – Devlet üzerinden sürmeye devam ediyor.

Etiketler