Suya %20.58 oranında zam

İstanbul da suya zam geldi!

Suya %20.58 oranında zam

Olağanüstü İSKİ Genel Kurulu toplantısında 2022 yılı itibariyle İstanbul’da suya %20.58 oranında zam yapıldı. Zam görüşmesi esnasında CHP Grup sözcüsü İSKİ’yi batırmak istiyorlar diye açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinin ikinci birleşimi Yeni Kapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezinde meclis Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında toplandı. Yapılan toplantıda 2022 yılının zamlı su tarifesi belirlendi. Komisyon başkanı AKP’li Meclis Üyesi Hidayet Erdöl İSKİ’nin su tarifesine %57.38 oranında zam yapması gerektiğini söyledi ve suya toplam %96 zam önerisi getirdi. Fakat bu öneri kabul edilmedi. Eylül ayında su fiyatlarına yapılan %15,62’lik zammında yeniden değerleme oranından düşürülmesinin hemen ardından yeni zam oranının meydana geleceği de açıklandı. Bu kapsamda suya %20.58 zam önerilmiş oldu.

İSKİ’yi batırmak istiyorlar

Suya %20.58 oranında zam - Resim : 1

Gelen zam tekliflerinin ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı bu önerinin İSKİ batsın demek olduğunu söyledi. Yapılan öneriyle birinde kademede yer alan konutlarda mevcut olan 5.56 TL’lik tarifenin 5.24 TL’ye düşürüldüğünü belirten Balyalı, AK parti fiili olarak indirim önerse de bu indirimin İSKİ batsın demek olduğunu hemen herkes anlıyor. Dedi.