Karar alındı! Aşı olmayan işten çıkarılacak

Amerika Birleşik Devletleri Merkezli teknoloji devi Google karar aldı! Aşı olmayan personelin önce maaşlarının kesileceğini daha sonra da işten çıkarılacaklarını belirtti.

Karar alındı! Aşı olmayan işten çıkarılacak

Amerika Birleşik Devletleri Merkezli teknoloji devi Google karar aldı! Aşı olmayan personelin önce maaşlarının kesileceğini daha sonra da işten çıkarılacaklarını belirtti. 18 Ocak 2022 tarihine kadar aşı olmayan kişilere Google, sert yaptırımlar uygulayacak.

ABD Merkezli teknoloji devi Google, çalışanlarıyla ilgili koronavirüs aşı kararını açıkladı. Google, çalışanlarının aşı olmamaları durumunda ilk maaşının kesileceği daha sonra da işten çıkarılacakları söylendi. Alphabet çatısı altında çalışma gösteren Google tarafından yazılı olarak çalışanlara iletilen notta, pek çok ABD çalışanının Biden’ın yürütme emirlerinden kaynaklanan aşı şartları kapsamına gireceğini belirtti. Teknoloji endüstrisinin işe dönüş planlarını geciktirirken, Google ofise o geri dönmeye hazırlanıyor. Ofise dönüş hazırlıkları esnasında aşı zorunluluğu kararı alan şirket, çalışanların aşı durumunu beyan etmek, kanıt gösteren belgeleri yüklemek ve tıbbi veya dini bir muafiyet için başvurmaya 3 Aralık’a kadar sürelerinin olduğu bildirildi.

Aşı

Aşı olmak için son tarih 18 Ocak

Google tarafından paylaşılan notta aşılama kurallarına 18 Ocak tarihine kadar uymayan çalışanların 30 gün boyunca ücretli idari izne alınacağının altı çizildi. Google bu tarihten itibaren hala aşılanmamış olan çalışanlara altı aya kadar ücretsiz kişisel izne çıkaracağını daha sonra da işten çıkarılacaklarını bildirdi.