Stellar (XLM) nedir? Stellar nerelerde kullanılır?

Stellar Lumens (XLM) bir kripto para projesidir. Finansal işlemler için bir aracı görevi görür.

Stellar (XLM) nedir? Stellar nerelerde kullanılır?

Stellar Lümen (XLM) nedir?
Stellar Lumens (XLM) bir kripto para projesidir. Finansal işlemler için bir aracı görevi görür.

Bu soruyu cevaplamak için öncelikle XLM kripto para biriminin nerede kullanıldığını görmekte fayda var. Adından da anlaşılacağı gibi: Stellar ağında. Stellar ağı başlangıçta farklı para birimleri arasında köprüler kurar. Finansal işlemler için bir aracı olarak, bir para biriminden diğerine çeviriler sağlamak istiyor. Finansal hizmet sağlayıcılar, “anchors” adı verilen yollarla birbirleriyle bağlantı kurabilirler.

Bu nedenle, eğer biri belirli bir oranda Euro'yu ABD doları ile değiştirmek isterse, ağda buna uygun bir teklif yayınlayabilir. Bu daha sonra uygun bir muadili bulunana ve para değiş tokuşuna kadar orada saklanır. Bu, ağı bu tür teklifler için uluslararası bir ticaret platformu yapar.

Tüm bu teklifler sırayla sözde bir sipariş defterinde özetlenir. Birisi daha sonra para birimlerini değiştirmek için Stellar ağıyla bağlantı kurarsa, en iyi teklifi arar. Daha sonra değişim için kripto para birimi Stellar Lumens (XLM) kullanılır.

Stellar Lumen'in Tanımı

Stellar ağı, para birimlerini birbirleriyle takas etme imkanı sunar. Kripto para birimi Stellar Lumens XLM bir köprü görevi görüyor. Stellar Lumens bir kripto para birimidir, yani bir blok zinciri ortamında verilen dijital paradır. Stellar Lümen tanımını kısaca açıklamak gerekirse: XLM kripto para birimi, Stellar ağındaki yakıttır.

Bu arada, uygun bir teklif yoksa, Stellar bir takas zinciri oluşturur ve istenen para birimi değiş tokuş edilinceye kadar farklı teklifler arasında işlem yapar.

Çünkü oradaki değerleri işlem şeklinde aktarırsanız bunların bedelini ödemeniz gerekir. Sonuçta, XLM bunun için kullanılıyor. 0,00001 lümenlik statik işlem ücreti, her "transferden" sonra yakılır. Bu hizmet ücretinin ağın gereksiz işlemlerle dolup taşmasını önleyeceği umulmaktadır. Potansiyel saldırganların bu nedenle her saldırı için ödeme yapması gerekir.


Ayrıca kripto para birimi Lumens (XLM) iki para birimi arasında bir köprü oluşturabilir. Temel olarak, Bitcoin'in aksine  , kripto para birimi enflasyonist bir şekilde yatırılır. Başlangıçta 1 milyar birim Lümen (XLM) varken, ağ her yıl ağdaki üyelere veya jeton sahiplerine yeni dijital paraların yüzde 1'ini dağıtıyor.


Yıldız Ağı veya: Paranın İnterneti

Resmi teknik raporun  duyurduğu gibi , Stellar uluslararası ödemelerde devrim yaratacak. Bu nedenle, finans sektöründe siyasi ve coğrafi sınırları aşmak için blok zinciri teknolojisini ve şirket içi kripto para birimi XLM'yi kullanmak önemlidir. Kısacası: Stellar, en geniş anlamda, finansal içerme, yani herkesi uluslararası para sistemine bağlamakla ilgilidir. Ağ, bu teknolojik sınırları aşarak, eğer isterseniz, bir Para İnterneti yaratmak istiyor.


Teknolojik omurga: Stellar Consensus Protocol

Ağda güven oluşturmak için, çoğu kripto para birimi gibi Stellar ağı, ademi merkeziyetçiliğe dayanır. Kendi bilgisine göre, Stellar Consenus Protocol aşağıdaki dört noktaya dayanmaktadır:


Merkezi olmayan kontrol. Herkes hak sahibidir ve uzlaşma için onayı gereken merkezi bir otorite yoktur.
Düşük gecikme süresi. Uygulamada, ağdaki düğümler, insanların web veya ödeme işlemleri için beklediği aralıklarla fikir birliğine varabilir.
Esnek güven. Kullanıcılar, herhangi bir taraf kombinasyonuna güvenmekte özgürdür. Örneğin, kar amacı gütmeyen küçük bir kuruluş, çok daha geniş bir erişimi sürdürmede kilit bir rol oynayabilir.
Asimptotik güvenlik. Güvenlik, parametreleri yüksek bilgi işlem gücüne sahip rakiplere karşı koruma sağlamak için ayarlanabilen dijital imzalara ve karma ailelere dayanmaktadır.

Stellar Lümen nerede kullanılır?

Kripto para birimi zaten ödeme çözümlerine entegre olma sürecinde. Örneğin, Berlin start-up SatoshiPay, World Wide Web'deki medya içeriğinden para kazanmak için jetonları kullanır. XLM ile işlenen sözde mikro-işlemler aracılığıyla, kullanıcılar İnternet'teki içerik için "azar azar" ödeme yapabilirler.


Örneğin Satoshi Pay ve Stellar ile hantal PayWall'lardan kaçınabilirsiniz. Buna ek olarak, tüketiciler kredi kartlarını kaydettirmekten ve bu arada kişisel verilerini ifşa etmekten vazgeçebilirler.

Etiketler