Stellar (XLM): Milyarder Jiaravanon’un Velo Labs’ı, Interstellar’ı satın aldı

Akıllı sözleşme kullanan işletmelere dijital kredi sağlayan ve sınır ötesi ödeme hizmeti sunan blokzincir tabanlı finansal protokol Velo Labs, Interstellar’ı satın aldı.

Stellar (XLM): Milyarder Jiaravanon’un Velo Labs’ı, Interstellar’ı satın aldı

Bugün resmi olarak yapılan açıklamayla Velo Labs ve Stellar’ın yaratıcısı olan Jed McCaleb ve ortakları tarafından kurulan Interstellar birleşti. Hedef, Stellar tabanlı ödeme ağının geliştirilmesi.

Taylandlı holding CP Group tarafından desteklenen sınır ötesi ödeme protokolü Velo Labs, Stellar blok zincirinde ve Güney Asya bölgesinde hem daha hızlı hem de daha ucuz sınır ötesi ödeme sağlamak amacıyla bu hamleyi yaparken San Francisco merkezli Interstellar da  aynı şekilde Stellar teknolojisinin uluslararası ödeme sistemlerinde daha çok kullanılmasını hedefliyor.

Satın alımın bedeli büyük!
2020’nin Ocak'dab bu yana birlikte çalışan iki şirketin birçok konuda hali hazırda stratejik ortaklığı da bulunuyor. ABD medyasındaki haberlere göre ise Velo Labs’in bu satın alımı dolar bazında dudak uçuklatan meblalarla tamamlandı.

Velo Labs’in arkasındaki CP Group’ta tek gücü elinde bulunduran ve Taylandlı dolar milyarderi Chearavanont ailesinin oğlu olan Chatchaval Jiaravanon, hem Velo Labs hem de Lightnet’in yönetim kurulu başkanlığını yapmaya devam edecek. Jiaravanon aynı zamanda dünyaca ünlü Fortune Magazine’in de sahibi.

Charoen Pokphand Group (CP Group) Tayland’ın en büyük özel şirketi olmasının yanı sıra dünyanın da en büyük holdinglerinden.

Şirketlerin birleşmesiyle ilgili konuşan Jiaravanon şu ifadeleri kullandı:

Ekosistemimiz için büyük bir adım.

“Bu anlaşma bizim için çok önemli. Şirketimizin gelişme aşamasının sonuna ve artık büyümemizin de başlangıcına işaret ediyor. İki şirketin birlikte çalışması Velo’nun ekosisteminin daha hızlı büyümesine ve ortaklarımızın artan ihtiyaçlarını daha fazla karşılayabilmemize olanak tanıyacaktır”

XLMUSD:BNN Stellar Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.1254
En yüksek 0.1319
En düşük 0.1237
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler