St Louis Fed Başkanı Bullard, salgının ekonomiye etkilerini değerlendirdi

James Bullard, koronavirüs salgınının ABD'yi daha yüksek büyüme ve daha yüksek oynaklığın olduğu bir döneme sokmuş olabileceğini söyledi.

St Louis Fed Başkanı Bullard, salgının ekonomiye etkilerini değerlendirdi

St Louis Fed Başkanı James Bullard, Kovid-19 salgınının ABD'yi daha yüksek büyüme, daha yüksek verimlilik ve daha yüksek oynaklığın olduğu bir döneme sokmuş olabileceğini açıkladı. Fakat Bulard bunun daha yüksek faizler ve daha hızlı enflasyonun görüleceği bir dönem olacağına da vurgu yaparak Fed'in kriz dönemi politikalarını sona erdirmeye yakında başlamasını istediğinin altını çizdi.

Yıllarca devam edecek daha yüksek büyümenin ABD ekonomisi ve Amerikalı işçiler için iyi olacağını aktaran Bullard, Fed'in risk yönetimi konusunda dikkatli olması gerektiğine yönelik de uyarı da bulundu.

5 yıl önce ABD ekonomisinin düşük büyüme, düşük verimlilik ve düşük enflasyon döneminde odluğunu değerlendirdiklerini aktaran Bullard, şimdi ise bundan çok farklı bir durumda olunduğunu ve Fed'in daha hızlı değişim ve daha sık şoklarla başa çıkması gerektiğini söyledi.

Bullard, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu ortam, küresel dengenin keyfini çıkaracağınız bir dönemden çok farklı. Yankıları devam edecek ve alışık olduğunuzdan çok daha oynak olacağı gibi inişli çıkışlı da olacak.''

Fed'in kriz dönemi politikalarını sona erdirmeye yakın zamanda başlamasını istediklerini vurgulayan Bullard, bu politikaların sona erdirilmesiyle Fed'in yüksek enflasyonun ısrarcı olmayı sürdürmesi durumunda piyasada, ekonomide bir karışıklık riskine neden olmadan küçük artırımlar ile hareket edebilecek duruma geleceğini savundu.

Etiketler