St. Louis Fed Başkanı Bullard, enflasyon ve faiz artırımını değerlendirdi

St. Louis Fed Başkanı Bullard, ''Enflasyonun yanlış okunması çok yıkıcı faiz artırımları ve hızlı politika değişiklikleri gerektirebilir.'' dedi.

St. Louis Fed Başkanı Bullard, enflasyon ve faiz artırımını değerlendirdi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in para politikasını şimdi sıkılaştırmaktan kaçmak için gelecekteki enflasyon gücünü yanlış okuması durumunda, 'çok yıkıcı' faiz artırımlarının ve hızlı politika değişikliklerinin gerekebileceği konusunda uyardı.

Para politikasını değiştirmede yavaş davranılası yönündeki argümanların, 2008-2009 yıllarındaki global finansal krizin ardından ortaya konan oyun kitabının parçası olduğunu aktaran Bullard, ancak bu oyun kitabının beklenenden daha yüksek enflasyonu ve muhtemelen daha hızlı bir istihdam büyümesini yaşadığı bir ekonomi için yerinde olmadığını aktardı. Bullard, ''Aylık 120 milyar dolarlık tahvil alımından ve düşük faizden çıkışı ertelemeye bağlı kalırsak, gerçekten başımız derde girebilir.'' şeklinde konuştu.

Ekonominin koronavirüs salgınına net bir şekilde adapte olduğunu ve Delta varyantının ekonominin toparlanma sürecini durdurmasını beklemediğini aktaran Bullard, 2022 yılının dördüncü çeyreğini ilk faiz artırımı için uygun görmeye devam ettiğini vurguladı.

Etiketler