SPK, Dobur hissesinde spekülatörlere cezayı kesti!

SPK, DOBUR hisselerine ilişkin Telegram'daki iki grup üzerinden yanıltıcı bilgi paylaşarak menfaat elde etmeye çalıştığı belirlenen 24 kişiye işlem yasağı getirdi.

SPK, Dobur hissesinde spekülatörlere cezayı kesti!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama (#DOBUR) hisselerinde 18 Ekim 2021 - 30 Aralık 2021 döneminde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketleriyle ilgili incelemelerini tamamladığını ve gerekli kişilere cezaların kesildiğini duyurdu.

Kurul konuyla ilgili incelemelerinin ardından, Telegram uygulaması üzerinden “Hektor As” ve BORSA DOSTLAR KONAĞI” isimli kanallar vasıtasıyla, DOBUR hisselerinin fiyatı ile ilgili olarak yatırımcıların kararlarını etkilemek ve bu suretle menfaat temin etmek amacı ile yanıltıcı nitelikte paylaşımlarda bulunulduğunu tespit edilmiş.

SPK, Dobur hissesinde spekülatörlere cezayı kesti! - Resim : 1

Buna göre SPK, yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını temin edilmesi ile ilgili yükümlülükleri gereğince, aralarında Abdullah Aytekin, Abdullah Gökhan Pekak, Abdullah Türkkan, Adem Köse, Ahmet Muştu, Alaettin Küçükyurt, Ensar Ayyıldız, Gökhan Tarçın, Hikmet Yurtbay, Hüseyin Uçar, İbrahim Mutlu, Kaan Görgülü, Kenan Kulaksız, Kenan Yurtbay, Muzaffer Demir, Onur Yılmaz, Özcan Ocaklı, Selçuk Demir, Sema Şafak, Sezer Sezikli, Sevinç Dinler, Vedat Deger, Yener Karabulut ve Yusuf Doğan'ın bulunduğu 24 kişiye, borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.

Dobur Hisselerinde Ne Oldu?

Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. 21 Temmuz 2021 tarihinde 11.8 TL fiyatından işlem görürken ilk dalga yükselişini yaptı ve bir miktar geri çekilme yaşadı. Bu süre zarfında adet bazında değeri yaklaşık 15 lira seviyelerine kadar geri çekilmesiyle birlikte ikinci dalga yükselişine başladı ve fiyatını adet başı 22 lira çevresinde sağlamlaştırdı.

Tarihler 6 Ekim 2021'i gösterdiğinde ise son 6 ayın en sert yukarı yönlü hareketini yaptı ve adet başı fiyatını 38 liraya kadar yükseltti bir miktar geri çekilmesinin ardından 18 Ekim'de tavan serisine başlayan #DOBUR hisseleri gözünü 29 Kasım 2021'de 320 lira seviyelerinde açtı ve o andan itibaren hisse fiyatında adeta bir satım çılgınlığı başladı. Hissenin adet başına fiyatı şu an 191.1 TL olarak devam ediyor ve taban serilerine devam ediyor. İlk GAP boşluğunu kapatmak istemesi halinde fiyatın 77 liraya kadar geri düşmesi beklenebilir.

Yatırımcılara Küçük Tavsiyeler

* Piyasalar kısa yoldan zengin  olmak hayaliyle yanıp tutuşan insanlarla doludur. ONLARDAN OLMAYIN!

* Piyasalarda işlem yapan ve çok büyük paralarla hisselerin fiyatlarında oynamalar yapabileceğini söyleyen insanlar küçük yatırımcılara ihtiyaç duymazlar bu sebeple Telegram, Twitter veya herhangi sosyal medyada ücretli gruplarda sözde VIP hizmet alıp kazanç garantisi veren insanlar sizleri değil kendi ceplerini düşünür.

DOBUR DOGAN BURDA DERGI YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 166.8
Satış 167.3
Değişim 1.5%
Son Değer 167.3
En yüksek 172.5
En düşük 161.2
Haftalık Değişim -3.2947%
Aylık Değişim -9.5675%
Yıllık Değişim 159.3798%
Etiketler