SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül'den Önemli Halka Arz Açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, halka arz için bekleyen yaklaşık 80 firmadan bahsederek, "Bu listede büyük firmalar da bulunuyor. Toplamda 6-7 milyar liralık halka arzlara hazırlanıyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül'den Önemli Halka Arz Açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, enflasyonist dönemlerde borsalara artan talebin dikkat çektiğini ve bu bağlamda halka arzlarla ilgili büyük hazırlıkların yapıldığını belirtti.

80 Civarında Şirket Halka Arz İçin Bekliyor

Gönül, halka arzın şirketlerin sermaye piyasasından fon temini için rutin bir başvuru olduğunu ve SPK olarak detaylı inceleme sonrası izahnamelerine onay verdiklerini veya reddettiklerini vurguladı. Potansiyeli olan yaklaşık 80 şirketin halka arz için beklediğini ifade eden Gönül, bu şirketler arasında 6-7 milyar liralık büyük halka arzlarının da bulunduğunu belirtti.

80 yeni halka arz bekliyor

2021 ve 2022'de Rekor Halka Arz Yılı

SPK Başkanı, sermaye piyasaları açısından rekor yıllar yaşandığını ve 2021'de 52 şirketin halka arz edildiğini, bu şirketlerin toplamda 21.6 milyar lira fon sağladığını açıkladı. 2022'de ise 44 şirketin ilk halka arz izahnamesinin onaylandığını ve bu şirketlerin 23.1 milyar lira kaynak temin ettiğini ifade etti.

2021 ve 2022 halka arz

Yatırımcı Sayısında Rekor Artış

Gönül, halka arz edilen şirketlerin piyasada yatırımcı sayısında da rekorları beraberinde getirdiğini belirterek, pay piyasasındaki yatırımcı sayısının 7.8 milyona yükseldiğini vurguladı.

Yeni Projeler ve Fonlar Geliyor

Ayrıca, SPK'nın gayrimenkul sertifikası projesini devreye alacağını ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü açıklayan Gönül, kentsel dönüşüm ve afet yönetimine finansman sağlayacak bir enstrüman üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca Gayrimenkul Proje Fonu çalışmalarının da devam ettiğini ve bu fonların gayrimenkul geliştirme imkânı da sağlayacağını sözlerine ekledi.

Etiketler