Sosyal medyadan kazanç sağlayanlar dikkat! Denetleme geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, açıklamalarında haksız rekabete sebep olan kayıt dışı ekonomi sorununu çözmekte kararlı olduğunu belirtti. Sosyal medya geliri elde eden 65 bin kişiden 50 bininin gelirini beyan etmediğinin tespit edildiğini bildirdi.

Sosyal medyadan kazanç sağlayanlar dikkat! Denetleme geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medyada resmi hesabından yaptığı açıklamada yeni ekonomi politikası ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati, “Elde edilen gelir bazında bugüne dek 6 bin mükellef analiz edildi, gelirlerini kısmen veya tamamen beyan dışı bırakan mükellefler özelinde saha denetimlerine başlandı” sözlerine yer verdi.

Sosyal medyadan kazanç sağlayanlar dikkat! Denetleme geliyor - Resim : 1

Sosyal medya geliri üzerinden denetlemeler başlıyor

Açıklamalara ek olarak Bakan Nebati şu sözlere yer verdi:

'Bugüne dek Youtube, Facebook, Instagram, Bigo Live, Twitch, TikTok, Dlive ve Scorp mecraları üzerinden yapılan analizler sonucu, 65 bin kişi analiz edildi” diyerek sosyal medya geliri elde eden 65 bin kişiden 50 bininin kısmen veya tamamen gelirini beyan etmediğini tespit ettiklerini aktardı.

Bunlardan 50 bininin sosyal medya aracılığı ile elde ettiği gelirler üzerinden vergisel yükümlülüklerini kısmen veya tamamen yerine getirmediğinin tespit edildiğini ifade eden Nureddin Nebati, bunların da 3 bin 500’ü için saha denetimlerine başlandığını bildirdi.'

Radar sistemi tarafından izleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'E-spor sektöründe elde edilen oyuncu, turnuva, kulüp, reklam bazlı tüm gelirler RADAR sistemi tarafından yakından izleniyor. Bugüne dek yapılan çalışmalar kapsamına giren 3 bin kişilik analizde 588 kişi için işlem başlatıldı' '

Sosyal medyadan kazanç sağlayanlar dikkat! Denetleme geliyor - Resim : 2

'Yeni ekonomi politikamızda haksız rekabete yer yok'

Bakan Nebati kayıt dışı ekonomi sorununa ilişkin açıklamasında, 'Yeni ekonomi politikamız Türkiye ekonomisinin tüm yapısal sorunlarını kalıcı bir şekilde çözmeyi amaçlıyor. Haksız rekabete sebep olan kayıt dışı ekonomi sorununu da çözmeye kararlıyız.

'Kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alarak hem işletmelerimizin rekabet gücünü artıracağız hem vergi gelirlerimizi yükselteceğiz hem de bu sayede toplumsal gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturacağız.' sözlerine yer verdi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler