Son Dakika: Zincir Marketlerde Yeni Düzenleme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un imzasıyla zincir marketlerde yeni yaptırım getirildi. Poşet ücreti konusunda yeni gelen düzenleme ile birlikte, kağıt, file, bez çanta vb. ürünlerle ilgili düzenleme getirildiği duyuruldu.

Son Dakika: Zincir Marketlerde Yeni Düzenleme

Zincir Marketlerde Poşet Fiyatı!

Poşetlerin ücretli satılmaya başladığı dönemden bu yana birçok söylem ve itiraz varken kimi vatandaş ise uygulamanın başarılı olduğunu ve iklim sorunlarına çözüm olmasa bile katkı sağlayacağını düşündüğü için çok kullanımlık bez çanta gibi ürünler kullanarak doğayı koruma konusunda katkı sağladıklarını dile getiriyorlardı.

Son yapılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı toplantısında 'Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar'da güncelleme yapıldı.

Yapılan son güncellemeler Bakan Murat Kurum tarafından imzalı şekilde onaylandı ve hemen uygulamaya alındığı duyuruldu. 

Uygulamaya giren kurallar ile birlikte plastik poşet fiyatlarının tamamı 25 kuruşa sabitlenmiş olup yeni yılla birlikte artık Zincir market ve mağazalar, plastik poşetlerin yanında kağıt, file, bez çanta ve benzeri alternatif çok kullanımlık taşıma ekipmanından bulundurmak  mecburiyetinde olacak.

Ayrıca plastik poşetlerin yanında kağıt, file, bez çanta ve benzeri alternatif çok kullanımlık taşıma ekipmanların hepsi müşterilerin görebileceği bir konumda bulundurmak zorunda! Zincir market ve mağazalar talep etmesi durumunda müşterilere ücretli ya da ücretsiz şekilde bu ürünleri temin etmek zorunda olacak.

Etiketler