Bakan Nebati'den Son Dakika Açıklaması 'Rahat Olun'

Ülke olarak ekonomik stratejimizi değiştirdiğimizi dile getiren Bakan Nebati, "Ortodoks politikaları bıraktık, heterodoks politikalara yöneldik. Bu dönem herkesin kazandığı bir dönem olacak. Rahat olun" dedi.

Bakan Nebati'den Son Dakika Açıklaması 'Rahat Olun'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlık Toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bu yıl büyüme trendi devam edecek. Geçen pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin 225 milyar dolarlık ihracat rakamını açıkladı ve bu sene 250 milyar dolarlık ihracat hedefini ortaya koydu. Kapasite kullanımının yüzde 80’e geldiği Türkiye’de bunu yakalayacağımız açıktır.

İhracattan Yeni Rekor!

Bakan Nebati, öncü göstergelerin sürekli kontrol edildiği ve incelemeler sonucunda son çeyrekte ekonomik aktivitelerde ılımlı görünüm hala devam ediyor. Satın alma %50 üzerindeki eşik rakamının üzerinde kalmaya devam ettiğini dile getirdi. 

Türkiye 2021 senesinde ihracatta tarihi bir rekor kırdı. Diye ısrarlı şekilde dile getiren Bakan Nebati, ''İhracat geçen sene yüzde 32.9 gibi tarihi rekor kırarak az önce ifade ettiğim gibi 225 milyar dolara ulaştı. Ayda 20 milyar dolar ve üzeri ihracatla yolumuza devam etmekteyiz'' dedi. 

Kapasiteni Artır Biz Seni Sırtımızda Taşıyacağız!

Türkiye'de ekonomik dönüşümün en önemli aktörlerinin global talebi ve tüketici beklentilerini en doğru biçimde analiz eden değişen tercihlere en nitelikli ürünle erişebilen siz kıymetli iş insanlarımız diyerek. İhracatçı firmaların yöneticilerine ve patronlarına teşekkür ederek konuşmasına devam eden Bakan Nebati, bu bağlamda hükümetleri döneminde ARGE harcamalarını destekleyen politikalara daima önem verdiklerini dile getirdi. Getireceğimiz yeni enstrümanlarla üretim odaklı çok önemli destekleri olduğu konusunda da iddialı açıklamalar yapan Nebati. Üretmek isteyen, bizlere gelecek yeter ki üret yeter ki istihdam kapasiteni artır biz seni sırtımızda taşıyacağız. diyerek üretici potansiyeli olan veya üretimde devam eden herkese destek vereceklerinin devlet garantisi altında olduğunu dile getirdi.

Etiketler