SON DAKİKA: Yeni yardım paketi geliyor!

Hükümet sosyal yardım paketinin kapsamını genişletmiş durumda. Birçok sosyal yardım paketi daha çok genişletilerek yardım miktarı artırılacak. Yeni sosyal yardım paketi hakkında detaylar nelerdir? Düzenleme ne zaman başlayacak?

SON DAKİKA: Yeni yardım paketi geliyor!

Enerji sektöründen eğitime kadar geniş kalemleri kapsayan sosyal yardım paketi düzenlenecek. Bununla ilgili düzenlemede destek paketleri genişletilirken miktarları artacak.

Sosyal yardım paketi kapsamında ilk olarak eğitim hayatı devam eden çocuklar için ailelere nakit yardım yapılması planlanmakta.

SON DAKİKA: Yeni yardım paketi geliyor! - Resim : 1

Yeni yardım paketi için görüşmeler başladı

Hazine ve Maliye Bakanı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bir araya gelerek, sosyal yardım paketleri ile ilgili konuşma yaptığı öğrenildi. Bununla beraber sosyal yardımlarla ilgili mevcut durumu gözden geçiren iki bakan, yeni dönemde uygulanacak sosyal yardım politikasını değerlendirdi.

Bu zamana kadar 200 milyar lirayı aşan bir enerji yardımları yapıldı ve 5 milyona yakın ailenin 30 milyar liraya yakın icralık borcunun tasfiyesine ilişkin destek paketi açıklandı. Öte yandan doğal gaz faturaları için desteklerin devam edeceği açıklanırken şimdi ise yeni sosyal destek paketi yolda.

SON DAKİKA: Yeni yardım paketi geliyor! - Resim : 2

Sosyal destek paketi kapsamı genişletilecek

Hazine ve Maliye Bakanı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından gerçekleştirilen görüşmede, mevcut uygulamaların düzenlenmesi ve yeni sosyal destek uygulamalarının eklenmesi hakkında karar bağlandı.

Bununla beraber enerji destekleri artarken, desteklenen kesim de artış gösterecek. Öte yandan destek miktarı da artacak.

Şu an verilen elektrik desteği ise 216 lira. Destekten yararlanan vatandaşların sayısı yıl içinde 2,1 milyondan 4 milyona çıkmış durumda. Bilgilere göre hanelere enerji desteği bin 366 liraya kadar çıkabiliyor.

Bunun yanında doğal gaz ve elektrik yardımından faydalanacak olan aile sayısı ve yardım miktarı artış gösterecek. 

SON DAKİKA: Yeni yardım paketi geliyor! - Resim : 3

Çocukları olan aileler üzerinden verilen destek düzenlenecek

Çocuklara eğitim alanında destek yardımı yapılacak. Eğitim hayatına örgün giden öğrencilerin ailelerine nakit yardımı yapılacak. Böylece kitap ve okul araçları yardımına birde nakit yardım etkilenecek.

 Aile destek programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca 450, 550 ve 600 lira ödeme sağlanıyor. Destek paketinin 4 milyon başvurusu bulunuyor. 1,6 milyon aileye hak sahipliği verildi ve 831 bin haneye 428 milyon lira ödeme tamamlandı. Bu kapsamda da destek paketi genişletilerek miktar artırılacak.

Yeni yardım paketi detayları ne zaman açıklanacak?

Yeni sosyal yardım paketi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ekim ayında yapılacak olan Kabine Toplantı'nda açıklanacak. 

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com