Son Dakika: Ukrayna Savunma Bakanı’ndan önemli açıklama! Barış görüşmeleri Türkiye’de yapılabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna ziyareti ile birlikte Doğu Ukrayna görüşmeleri hız kazandı. Ukrayna Savunma Bakanı Doğu Ukrayna barış görüşmelerinin Türkiye’de yapılmasına hazır olduklarını belirtti.

Son Dakika: Ukrayna Savunma Bakanı’ndan önemli açıklama! Barış görüşmeleri Türkiye’de yapılabilir

Doğu Ukrayna’da barışın tesisi

Rusya ve Ukrayna arasından gündemde yer kaplayan ve uzun süredir yaşanan kriz nedeniyle gözler bölgeye çevrildi. Karadeniz’deki ülkeleri de yakından ilgilendiren süreç devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki konuşmalarında da iki ülke liderini görüştürmek istediğini belirmişti. Bölgedeki barışın tesis edilmesi amacıyla görüşmelerini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgesel konularda da fikir beyan edileceğini belirtti.

“Karadeniz ülkesi olarak tüm tarafları itidalli olmaya davet ediyoruz. Barışın tesisi için üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bir kere daha vurguluyorum.” İfadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan barışın tesis edilmesi gerekliliği üzerinde durdu.

ukrayna savunma bakanı

Görüşmeler Türkiye’de yapılabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna lideri ile yaptığı görüşmenin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ile de bir araya geleceğini belirterek “Çin ziyaretinden sonra Sayın Putin Türkiye’ye ziyaretini gerçekleştirecek. Bu iki ziyareti yapmadan, hangi taşı nereye koyacağımızı düşünmek doğru olmaz. Ama görüşmeleri yaptıktan sonra neyi nereye oturtacağımızı; bölgenin önemli ülkesi olarak Rusya ile Ukrayna arasındaki olumsuz gelişmeleri görmek bizler için doğru bir gelişme değil. Kiev'de yapacağımız görüşmede, Kırım'daki soydaşlarımızın durumu üst sıralarda yer alacaktır.” İfadelerini kullandı.

Ukrayna Savunma Bakanı Rusya’nın kabul etmesi durumunda Doğu Ukrayna barış görüşmelerinin Türkiye’de yapılmasına hazır olduklarını ifade etti.