Son Dakika: Türkiye'de işsizlik rakamları belli oldu

Türkiye'de işsizlik rakamları geçtiğimiz aya göre tam olarak 39 bin kişi artış gösterdi.

Son Dakika: Türkiye'de işsizlik rakamları belli oldu

TÜİK verilerinin açıklanmaya başladığı haftanın açılış gününde, açıklanan ilk veri Türkiye'deki işsizlik verisi olarak karşımıza çıkıyor. Kasım ayı işgücü rakamlarının açıklanması ile birlikte görünen o ki geçtiğimiz aya nazaran 39 bin yeni işsiz var... Türkiye'de işsizlik sayısı 3 milyon 777 bin kişi oldu. İşsizlik oranında ise artışa rağmen bir değişiklik olmadığını söylemek mümkün yüzde 11.2 seviyesinde kalan bu oran geçtiğimiz ay ile aynı seviyede.

İŞSİZLİK

İstihdam rakamlarına bakıldığı takdirde ise 228 bin kişilik bir artış olduğu gözlemlenirken 29 milyon 855 bin kişinin istihdam edildiğini görmek mümkün. Bu oranda artış gözlemlenerek 0,3 artış ile yüzde 46.6 seviyesine yükseldi.

Genç İşsiz Sayısı Artıyor!

Genç nüfus oranında artış görülmeye devam ediyor fakat genç nüfus oranındaki işsizlikte giderek hızlı artış gösteriyor. Geçtiğimiz aya nazaran bu ay genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 1.7 artış göstererek 22,3 seviyesine yükseldi. İstihdam oranında ise 0.1 değer artışı ise yüzde 33.2 seviyesine gelmiş oldu.

Kasım ayında istihdam edilen personel sayısı bir önceki aya nazaran tarım faaliyetinde 49 bin kişi, sanayi sektöründe 73 bin kişi, inşaat sektöründe 10 bin kişi, hizmet sektöründe 96 bin kişi artış gösterdi.. İstihdam edilenlerin çalışanların yüzde 17,1'i tarım, yüzde 21,6'sı sanayi, yüzde 6,1'i inşaat, yüzde 55,2'si ise hizmet sektöründe faaliyet gösteriyor.

İşsizlik Düştü!

İşsizlik rakamlarının genel toplamına bakıldığında geçtiğimiz yılın aynı ayına nazaran yüzde 2 oranında bir düşüş gözlemleniyor.  Yüzde 10.9 seviyesine kadar düşüş gösteren işsizlik rakamları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 309 bin kişi birden azaldı. Toplam işsizlik rakamı ise 3 milyon 651 bine kadar geriledi.

Etiketler