BofA kripto para yatırımcılarını uyardı: Dikkat! Bu 2 balon patlayacak

ABD ve dünyanın en büyük bankacılık organizasyonu Bank of America, geçtiğimiz yıl hak ettiğinden fazla yükseliş gösteren kripto paralar ve teknoloji hisseleri ile ilgili uyarılarda bulundu. 2 balonda patlayacak.

BofA kripto para yatırımcılarını uyardı: Dikkat! Bu 2 balon patlayacak

ABD'de ve dünyada en büyük bankalardan biri olan Bank of America kadrosunda bulunan ve baş yatırım stratejisti görevini üstlenen Michael Hartnett'in de aralarında bulunduğu bir grup önemli analist ve stratejist geçtiğimiz yıl ederinden çok daha fazla yükselen kripto paralar ve teknoloji hisseleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu varlıklarda oluşan riskin giderek artış gösterdiğini dile getiren Hartnett, teknoloji ve kripto balonun patlayacağını iddia etti. 

Konu ile ilgili bir de rapor hazırlayan Hartnett,  ABD Merkez Bankası'nın (FED) para politikalarındaki tavrın yatırımcılar tarafından hoş karşılanmadığını ve para kazanma hızını artırmak isteyen yatırımcıların bu konu ile ilgili bir önlem almak için kripto paralara yöneldiğini açıkladı.

Teknoloji Hisseleri Gözden Düşüyor

Son yayınlanan FED raporlarına göre şahin görünümüne beklenenden çabuk geçilebilir. Bu durum hisse fiyatlarını doğrudan etkileyeceği gibi piyasa üzerinde yükselmiş olan teknoloji hisselerini de doğrudan ve daha sert şekilde etkileyeceğe benziyor.

Goldman Sachs Group'un bir yatırım şirketidir ve şirketin teknoloji hisseleri sepeti, bir yıllık düzenli yükseliş sağlamasının ardından yakın bir geçmişte değer kaybetmeye başladı. Endeks tarihi zirvesinden yüzde 35 daha aşağıda işlem görüyor.

Nasdaq Biotech endeksinde işleme konu olan biyoteknoloji hisseleri ise yeni yıla büyük değer kayıpları ile girdi. Yeni yılın sadece ilk haftasında yüzde 6.5 değer kaybeden Nasdaq Biotech yakın gelecekte düşüşe devam edebilir gibi duruyor.

Kripto Paralar Değer Kaybetmeye Devam Edecek Mi?

Tıpkı teknoloji hisselerinde olduğu gibi kripto paralarda da büyük geri çekilmelere sahne olduğunu görmek mümkün. Örneğin ana kripto para birimi Bitcoin 69 bin dolar etrafında gördüğü tarihi zirvesinden yaklaşık yüzde 40 değer kaybederek şu an 40-42 bin dolar etrafında işlem görmeye devam ediyor. Aynı şekilde en değerli ikinci kripto para birimi Ethereum'da da durumlar benzer. Tarihi zirvesinden yaklaşık yüzde 35 daha geride olan kripto paralar için düşüş yaşadı demek sadece dönemsel açıdan doğru olur. Geçtiğimiz yıl aynı kripto para birimleri şuan ki değerinin neredeyse yarısı kadardı.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler