Şimdide hamsi stokçuluğu başladı! Vatandaşa hamsi yok

Stokçuluğun önünde geçmek için yoğun çaba harcandığı bu dönemde bir stokçuluk haberi de balıktan geldi.

Şimdide hamsi stokçuluğu başladı! Vatandaşa hamsi yok

Yılın son aylarına girilmesi ile birlikte fiyatlar mevsim öncesine kıyasla ciddi bir düşüş yaşamış ve hamsinin kilosu 10 liraya kadar gerilemişti.  Aynı dönem içerisinde çinekop 35 lira satış fiyatıyla vatandaşa sunuluyor, levrek 30-45 TL arası, sarıkanat 45 liradan satılıyordu. Bu rakamlardan satış yapıldığı dönemin üzerinden yıllar geçmedi sadece bir buçuk ay geçti... fiyatlar neredeyse yüzde 50 oranında zamlandı. 

Hamsinin Kilosu Ne Kadar Oldu?

Bazı kaynakların sektörden temsilciliklerinden edinilen bilgiye göre soğuk hava deposuna sahip kişilerin Kasım-Aralık ayları boyunca balıkçılardan olabildiğince balık alıp stokladığını ve mevsimsel şekilde arzın azalması ile birlikte fiyatların artışını bir fırsata çevirerek vatandaşa 50-60 liradan hamsi sattığı tespit edilmiş durumda. Bakanlıklardan defalarca kez stokçuluk konusunda uyarılarda bulunuluyor fakat nafile...

Sarıkanat fiyatları 45 liradan 140 liraya, çipuranın kilosu 30 liradan 150 liraya kadar yükselmiş durumda. Balıkçıların genel kanısı sadece hava şartlarından dolayı azalan arz sıkıntısı olmadığını düşünüyor. Stokçuluk yapan soğuk hava deposu sahiplerinin piyasaya mal vermediği düşünülüyor.

"Balığın az olması stokçuların elini güçlendiriyor fiyatı olması gerektiğinden birkaç kat fazlasına piyasa sürüyorlar'' diyen balıkçılar da durumdan rahatsız. 

Etiketler