Son Dakika: Stokçulukla Mücadele Yasası Meclisten Geçti

TBMM Genel Kurulu'nda stokçuluk konusunda cezaların daha caydırıcı olması için talep eden kanun teklifi kabul edildi.

Son Dakika: Stokçulukla Mücadele Yasası Meclisten Geçti

TBMM'de stokçuluk yaparak haksız kazanç sağlamaya çalışan esnaf ve iş yerlerine ceza verme yetkisi ile ilgili yasa tasarısı kabul edildi.

Stokçuluk yapanlara 2 milyon liraya kadar ceza öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Stokçuluğa uygulanmakta olan para cezalarını artıran düzenlemeyi de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

Stokçuluğa Karşı Caydırıcılık Artırılacak

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un "ceza hükümleri" başlıklı maddesinde değişikliğe gidilmesine karar verildi.

Üretici, tedarikçi ve perakende iş yerleri tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara uygulanmakta olan idari para cezasının alt ve üst sınırı yeniden belirlenmesine karar verildiği duyuruldu.

Caydırıcılığın artırılması amacı ile 50 bin lira olan alt sınır 100 bin TL, 500 bin lira olan üst sınır ise 2 milyon TL'ye çıkarılacak.

Teklifin yasalaşmasının ardından, Danışma Kurulu önerisi kabul edildi. Buna göre, Genel Kurul 6 Ocak Perşembe günü çalışmayacak.

TBMM Başkanvekili Haydar Akar, alınan karar gereğince, birleşimi, 11 Ocak Salı saat 15.00'da toplanmak üzere kapattı.

Etiketler