SON DAKİKA: Şanlıurfa sınırında patlama! Şehit ve yaralılar var!

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine yakın bölgede bulunan Barış Pınarı Bölgesi Gültepe Hudut Karakolu’nda askeri araç istikameti doğrultusunda giderken patlama yaşandı. Şehit ve yaralılar olduğu belirtiliyor.

SON DAKİKA: Şanlıurfa sınırında patlama! Şehit ve yaralılar var!

Sınırda Patlama, Yarılı ve Şehitler Var!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine çok yakın bir bölge olan Barış Pınarı Bölgesi Suriye'nin Tel Abyad' şehrine çok yakın konuşlandırılmış Gültepe Hudut Karakolu'nda askeri aracın geçişi esnasında yüksek şiddette bir patlama yaşandığı duyuldu. Patlamanın ardından çok fazla sayıda ekip bölgeye yönlendirildi fakat patlamada şehit ve yaralılar olduğu belirtiliyor.

Takviye Ekipler Bölgeye Gönderildi

Patlamanın yaşandığı Akçakale ilçesine birçok güvenlik gücünün sevk edildiği bilgisi basında yer bulmaya devam ediyor. Güvenlik güçleri, pusu şeklinde saldırıda bulunan teröristlerin yakalanması için çalışma başlattığını da duyurdu. Yaralı askerlerin ilk müdahalesini patlama bölgesinde yapıldığı hemen ardından ise Türkiye'den gelen sağlık ekipleri tarafından Akçakale Devlet Hastanesine götürüldüğü öğrenildi.

Patlama Şehir Merkezinden Hissedildi

Patlama Akçakale ilçesinde doğrudan hissedilirken kimi vatandaş şehir merkezinden bile hissettiğini söyledi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Olay ise olayın haberini alır almaz bölgeye intikal etmek için yola çıktı.

Etiketler