Mercedes satışlarında büyük düşüş!

Dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden biri olan dev şirket Mercedes'in satışlarında düşüş giderek artış gösteriyor.

Mercedes satışlarında büyük düşüş!

Daimler Grup, Mercedes'in ana bünyesinde bulunana bir şirket olarak yayınladığı raporda Mercedes-Benz'de otomobil satış rakamlarında bir düşüş olduğunu ve bu düşüşün çip krizinden kaynaklandığını açıkladı. 

Mercedes'in 2020 yılı satışlarına bakıldığı zaman 2021 yılında yüzde 5 kadar bir düşüş olduğu gözlemlenmekle beraber 2021 yılı araç satışı sayısı 2 milyon 54 bin 962'ye kadar düştü.

Şirketin hafif ticari taşıt satışlarında ise geçtiğimiz dönemde total satışlara nazaran yüzde  2,6 oranında bir artışla artışla 334 bin 210 seviyesine yükseldi, Smart modelinin satışları da yüzde 0.3 artarak 38 bin 514'e kadar yükseliş gösterdi.

Alman otomotiv devi lüks araç satışlarının en büyük karşılığını hep Çin'den karşılıyor. Çin üzerindeki toplam satışları da yüzde 2 daha düşerek 758 bin 863 seviyesine kadar geriledi.

Mercedes lüks araç satışlarında Avrupa'da kayıplar yaşayan Mercedes, yüzde 11,20'lik bir kısım da Avrupa'da satışlarında düşüş yaşamasıyla birlikte 696 bin 136 sayısına kadar geriledi.

Fakat Mercedes'in bu sene en büyük kazancı ise elektrikli araçların daha yaygın bir satış alanına ulaşması. Geçtiğimiz yıl yüzde 90.3'lük bir ivme yakalayan Mercedes 99.301 elektrikli araç satışı gerçekleştirdi.

Mercedes tarafından yapılan açıklamada, ''Son çeyrekte yaşanan yarı iletken arz sıkıntıları, araç satın almak isteyen vatandaşların talebine yetişemediği bu yüzden talebin gecikmeli olarak karşılanmasına neden oldu.'' ifadelerine yer verildi.

BMW Satışları, Mercedes'i Geçti

Bir diğer yandan Mercedes'in hem iç hem dış pazarda en büyük rakiplerinden biri olan ve yine Alman şirketi BMW açıkladığı raporda geçen yıl 2.2 milyon adet otomobil sattığını açıkladı. Açıklanan bilgilerden yola çıkılarak ve geçmiş dönemden rakamları incelendiğinde 2015'den bu yana BMW ilk defa Mercedes'i satış rakamlarında geçmiş bulunuyor.

Etiketler