Akaryakıt fiyatlarına dev indirim geliyor

Benzin ve motorine indirim gelecek mi? Benzin ve mazota ne kadar indirim gelir? Benzin motorin zammı ne zaman? Akaryakıta zam gelecek mi? Doların ani düşüşü ile benzin ve motorinde büyük indirim bekleniyor...

Akaryakıt fiyatlarına dev indirim geliyor

Benzin ve motorine indirim gelecek mi? Benzin ve mazota ne kadar indirim gelir? Benzin motorin zammı ne zaman? Akaryakıta zam gelecek mi?

Döviz kurlarında son dönemde gerçekleşen yukarı yönlü hareket ile akaryakıt ürünlerine art arda zam yapılmıştı. Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından dövize endeksli Türk Lirası mevduatı sistemini açıklamasıyla dövizde yüzde 30'un üzerinde düşüş gerçekleşti.

Üst üste gelen bu zamlardan şikayet eden araç sahipleri gelecek akaryakıt indirimini bekliyor. Peki benzine ve motorine ne kadar indirim yapılacak?

Akaryakıt fiyatlarına dev indirim geliyor! Benzin ve motorine indirim gelecek mi?

Enerji ürünlerinin yurt dışından alınması nedeniyle dolarda yaşanan yükseliş Türkiye'de vatandaşa direkt zam olarak yansıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamayla dolardaki yükselişi bir anda tersine çevirdi. Dolar bir gün de yüzde 30'un üzerinde gerilerken dolardaki bu ani düşüşün ardından araç sahipleri benzin ve motorine önemli oranda indirim yapılmasını bekliyor. 

Benzin ve motorine indirim gelecek mi?

Döviz kurlarında gerçekleşen düşüş ile benzin ve motorin fiyatları için de büyük indirimlerin gelmesi bekleniyor. Son dönemde 10 TL'yi aşan benzin ve motorine 2 ila 3 TL arasında bir indirim yapılmasına muhtemel gözüyle bakılıyor. 

"Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından hesaplamalarımıza göre akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda yansıyacak ciddi bir düşüş bekliyoruz.''

Akaryakıt fiyatlarına dev indirim geliyor! Benzin ve motorine indirim gelecek mi?

Döviz kurlarında gerçekleşen yüzde 30'un üzerindeki düşüşün, akaryakıt ürünlerine de yüzde 30 oranında indirim olarak yansıması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde araç sahipleri, gelecek indirime hazır olmalı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, dolarda yaşanan sert gerilemenin akaryakıt fiyatlarını da etkileyeceğini aktararak, "Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından hesaplamalarımıza göre akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda yansıyacak ciddi bir düşüş bekliyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

Dolar düşünce akaryakıt zammı iptal oldu

EPDK, gece yarısı akaryakıt fiyatlarına yapılması planlanan zamların iptal edildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, ''Bilindiği üzere akaryakıt fiyatlarında en belirleyici unsur petrol fiyatları ve döviz hareketleridir. Dövizde yaşanan düşüş en kısa süre içerisinde pompa fiyatlarına da yansıyacaktır" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ekonomik tedbirlere destek veren tüm sektör temsilcilerimize kurum olarak teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı.