Son Dakika: 16 Ocak 2022 koronavirüs tablosu açıklandı

Son Dakika haberine göre 16 Ocak Türkiye'nin güncel koronavirüs verileri açıklandı. Koronavirüs nedeniyle bugün 54 bin 100 kişinin testi pozitif çıkarken, 136 kişi de yaşamını yitirdi. İşte detaylar...

Son Dakika: 16 Ocak 2022 koronavirüs tablosu açıklandı

Koronavirüs vaka sayılarında bir anda yaklaşık 11 bin vaka düşüş yaşanması buruk bir sevinci beraberinde getirmiş gibi gözüküyor. Vakaların genelinin  Omicron ağırlıklı olduğu bu yüzden çoğu hasta evde ya da ayakta kolaylıkla atlatıldığı iddiaları giderek yankı uyandırmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı e Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük olarak açıklanan koronavirüs vaka tablosunu ve güncel aşı verilerini tüm Türkiye ile paylaştı.

16 Ocak Koronavirüs Tablosu Açıklandı

Açıklanan verilere göre; Türkiye'de son 24 saatte 364 bin 426 Kovid-19 testi yapılırken, 54 bin 100 kişinin testi pozitif çıktı ve136 kişi ise hayata veda etti.

"Ne endişe ne gevşeme! tedbirle aşıyla bugünü de aşacağız" Bu sloganla yazılı basında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Salgının her döneminde olumsuz propagandalar yapıldı. Aslında bir “salgın” olmadığı veya durumun kat kat fazla kısıtlama gerektirdiği iddia edildi. Süreci makul şekilde yönetme çabası ise bizi bugün normale yaklaştırdı. NE ENDİŞE NE GEVŞEME! Tedbirle, aşıyla bugünü de aşacağız." dedi.

16 ocak koronavirüs

Türkiye'de 1. doz aşı yaptırma oranı Türkiye'de yüzde 92.24 seviyelerine kadar ulaşırken 2 doz aşısını yaptırmış 18 yaşından büyük vatandaşların aşı yaptırma oranı yüzde 83.94'e yükseldi. 

Türkiye'de aşı oranının en yüksek olduğu iller, Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa olarak sıralandı.

Türkiye'de en az aşı olan iller: Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı, Elazığ.

Etiketler