Son dakika! Milli Eğitim Bakanı’ndan öğretmen ataması müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından son dakika müjdesi verildi.

Son dakika! Milli Eğitim Bakanı’ndan öğretmen ataması müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, az önce katıldığı canlı yayında öğretmen atamalarıyla ilgili soruya olumlu bir yanıt vererek atama müjdesi verdi. TRT Haber canlı yayınına katılan Mahmut Özer’in açıklamaları umutlandırıcı oldu.

Mahmut Özer: Hiçbir yıl yok ki son 20 yılda öğretmen ataması olmasın

Öğretmen ataması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı canlı yayında öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama yaptı. Mahmut Özer tarafından:

Hiçbir yıl yok ki son 20 yılda öğretmen ataması olmasın. Yani ihtiyaca binaen özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni açılımlarına odaklanarak mutlaka yeni öğretmen istihdamları da olacak. Mesela biz bu dönemde en fazla ağırlık verdiğimiz Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitim politikalarından bir tanesi okul öncesi eğitimin okullaşma oranını yükseltmek. Bunu ne için istiyoruz, birincisi eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek. İkincisi de tüm öğrencilerimizin, yavrularımızın sadece bilişsel becerilerini değil bilişsel olmayan becerilerini de geliştirelim istiyoruz. Bunun için çok önemli bir hedef koyarak 3 bin tane yeni anaokulu yapmak için yola çıkmıştık. Şimdi Milli Eğitim Bakanlığı olarak okul öncesi eğitime ağırlık verince, 20 bin öğretmen atamasını da 7 bin 503 öğretmenimizi okul öncesi öğretmen olarak istihdam ettik. Yani Bakanlığın değişen politikaları, önceliklerine göre mutlaka dağılımı farklılaşan öğretmen atamaları gerçekleşecek denildi.