Doğalgaz fiyatları uçtu!

Doğalgaz fiyatları uçtu! Dolar kurunda yaşanan dalgalanmadan dolayı etkilenen bir diğer sektör ise doğalgaz oldu.

Doğalgaz fiyatları uçtu!

Doğalgaz fiyatları uçtu! Dolar kurunda yaşanan dalgalanmadan dolayı etkilenen bir diğer sektör ise doğalgaz oldu.

Avrupa’da doğalgaz fiyatları uçtu. Almanya ile Rusya arasında yaşanan gerilimin etkisiyle doğalgaz fiyatları arttı. Almanya’nın Kuzey Akım 2 boru hattına izin vermemesiyle beraber Avrupa’da doğalgaz fiyatları hızla arttı. Ukrayna sınırında giderek artan gerilim sebebiyle Rusya’dan Avrupa’ya gelecek Kuzey Akım 2 boru hattı Almanya tarafında onaylanmadığından dolayı Avrupa’da gaz fiyatları arttı.

Avrupa’da doğalgaz fiyatları arttı!

Doğalgaz

Avrupa’da doğalgaz fiyatları arttı. Kış aylarında yaşanan gaz arzı sorunları sebebiyle yıl başından bu ana %300 artış gösteren doğalgaz fiyatları daha da artmaya başladı. Kuzey Akım 2 müzakereleri durdurulmasının üzerine de doğalgaz fiyatları rekor kırdı. Hollanda TTF vadeli doğalgaz işlemlerinde 1000 metreküp doğalgaz fiyatı 1266 dolar oldu. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Kuzey Akım 2 boru hattına AB enerji yasasının gerekliliğini karşılamadığından dolayı olumlu bakmadıklarını belirtmişti.

Ukrayna sınırında artan gerilimin en önemli sebebinin Kuzey Akım 2 projesi olduğunu biliyoruz. Bu boru hattı onaylanmadığından dolayı Avrupa’da özellikle de Almanya’da doğalgaz fiyatları uçtu. Doğalgaz fiyatlarının artmasından sonra Türkiye’de yaşayan kişiler de Türkiye’de artış olacak mı diye sormaya başlamıştır. Henüz Türkiye’de doğalgaz fiyat artışı ile ilgili bir açıklama bulunmuyor. Konuyla ilgili yeni açıklama geldiği takdirde www.birborsa.com olarak sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Siz de bizi takipte kalarak bilgi edinebilirsiniz.