Son Dakika: Borsa İstanbul yine devre kesti 22 Aralık 2021

Borsa İstanbul AŞ, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi devreye girdi ve durdurma sisteminin çalışmasıyla birlikte pay piyasasındaki tüm işlemler durduruldu.

Son Dakika: Borsa İstanbul yine devre kesti 22 Aralık 2021

Borsa İstanbul'un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesine ilişkin yaptığı açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı. 

Borsa İstanbul, BIST 100’deki değer kayıplarının artış göstermesi ile birlikte dünden bu yana tekrar yüzde 5’in üzerine çıkmasının ardından devre kesti.

Borsa İstanbul, bugün dip dalgasının devam etmesi nedeniyle satış baskısı ve panik satıcısı sayısının artış göstermesi ile birlikte öğlen seansından sonra BIST 100’deki kayıp yüzde 5’i buldu ve 1800 seviyesinin altında oturmuş durumda.

Borsa İstanbul’dan yapılan yazılı açıklamada, “Saat 14:39:26 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı'nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur” söylendi.

Borsa İstanbul'da devre kesici uygulaması

30 Dakika işlem arasının ardından tekrar başlayacak pay piyasaları işlemlerinin karanlık odada yapılan işlemlerde gözlemlenen satış dalgasının artış gösterdiği yönünde. 

Borsa İstanbul'da son 4 günde bu 6. devre kesici işlem olarak kayıtlara geçerken kayıplar giderek büyüyor Vadeli İşlem Opsiyon Piyasasında ise kayıplar daha büyük! Yüzde 8 seviyesinde değer kaybetti. Dün gerçekleştirilen VİOP akşam seansında yine taban seviyesine ulaşmıştı. 

Nebati'den Borsa Yorumu

Borsa İstanbul'da yaşanan devre kesici işlemlerden bahseden Nebati, Borsa İstanbul'da bu yaşananların BIST'e özel olmadığını ve tüm dünyada Chrismas kutlamaları nedeniyle yatırımcıların tüm piyasalardan paralarını çektiğini dile getiren Nebati, yılbaşından sonra tekrar ilgilinin artacağını düşündüğünü dile getirdi.

Etiketler