Son dakika: Beklenen ABD enflasyon verisi açıklandı!

Haftanın yıldız verisi olan ABD enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon rakamları haziran ayında yüzde 9 seviyesinin üzerine çıkarak son 41 yılın zirvesinde yer edindi. Bugün açıklanan veri ise yüzde 8,5 seviyesinde kalarak beklentinin altında kaldı.

Son dakika: Beklenen ABD enflasyon verisi açıklandı!

ABD tarım dışı istihdam verilerinden sonra bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verileri açıklandı. FED'in eylül ayında gerçekleştirecek olan toplantısında faiz artırma kararını oldukça etkileyecek olan veri beklentilerin altında kaldı.

Son dakika: Beklenen ABD enflasyon verisi açıklandı! - Resim : 1

ABD enflasyon verisi açıklandı

ABD temmuz ayı enflasyonu yüzde 8,5 sevinde açıklandı. Beklentiler yüzde 8.7 seviyesinde olması yönündeydi. Yıllık enflasyon yüzde 9,1 seviyesinden yüzde 8,5 seviyesine geriledi. Çekirdek enflasyon ise beklentilerin altında gelişerek 6.1 seviyesine ulaştı. Piyasa beklentilerine paralel olarak gelen veri sayesinde piyasalar rahatlamaya başlayabilir.

 FED'in kararı ne olacak?

Açıklanan enflasyon verisi FED'in eylül ayında karar verilecek faiz artışında oldukça etkili olacak. FED Başkanı Jemore Powell, daha önce yaptığı konuşmasında faiz artırımı için ekonomik verilerin göz önünde bulundurulacağını söylemişti.