Son Dakika: Bakanlıktan yeni altın düzenlemesi

Son dakika yastık altı altını olanları ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Tahmini 5 ton ve değeri 280 milyar doları bulduğu tahmin edilen 'yastık altı' altınların ekonomiye katkı sağlaması için verilen talimat ile birlikte bakanlık harekete geçti. İşte detaylar...

Son Dakika: Bakanlıktan yeni altın düzenlemesi

Son dakika yastık altı altını olanları ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Tahmini 5 ton ve değeri 280 milyar doları bulduğu tahmin edilen 'yastık altı' altınların ekonomiye katkı sağlaması için verilen talimat ile birlikte bakanlık harekete geçti. İşte detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ocak ayının ilk haftasını işaret ettiği düzenlemeye ilişkin yapılacak olan düzenlemeler merakla bekleniyor.

Bakan Nebati açıklamasından sonra gözler meclise çevrildi. Bakan Nebati tarafından yapılan açıklamada; "280 milyar doların yüzde 10'u gelse dövize ihtiyacımız kalmayacak" ifadelerine yer verilmişti. İşte yeni altın düzenlemesine dair detaylar..

Bakan Nebati’den  Altın Düzenlemesi Hareketi

Son dakika haberine göre Bakan Nebati’nin yeni altın düzenlenmesi için çalışmalara başlanıldığı aktarıldı. Yastık altı birikimin ekonomiye kazandırılmasına amaçlayan ve yeni teşvikleri vatandaşa sunan bu çalışmanın detayları Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanmıştı. Yeni yılın ilk haftasında gündeme düşmesi beklenen yastık altı altınlarla ilgili olarak düzenlemeler ile ilgili söylentilerin yavaşça yayıldığı görülüyor.

Vatandaşlara altınlarını banka hesaplarına aktarma dilediğinde fiziki altın ya da nakit olarak çekme fırsatı sunulacağı söylenenler arasındaydı. İsteyen altınlarını o günkü değerinden TL’ye çevirebilecek. Provizyon sistemine ilişkin detaylara hemen aşağıdaki haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yeni Altın Düzenlemesini Bakan Nebati Duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yastık altı birikimin sisteme kazandırılmasına yönelik teşviklere ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Konuya ilişkin yeni yasal düzenlemelere ilişkin değişikliklerin hazırlanma aşamasında olduğu ve Ocak ayının ilk haftasında meclise sunulacağı kulislerin söylentileri arasında yer aldı.

Yeni Altın Düzenlemesi Ne Zaman?

Yeni altın düzenlemesi, altında sistemsel değişiklikler tümüyle vatandaşın birikimini TL üzerinde değerlendirmesi ve zarar etmemesine yönelik olarak yapılan en büyük etkenler arasında yer almaktadır.

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ocak ayının ilk haftasında bu iş bitmiş olacak. 280 milyar doların yüzde 10'u gelse ülkede dövize ihtiyacımız kalmayacak" açıklamasında bulundu.

Yeni Düzenlemenin Adı: Altın Değerlendirme Sistemi

Kamu bankaları ve İstanbul Altın Rafinerisi tarafından Altın Değerleme Sistemi geliştirileceği üzerinde durulmuştu. Aynı zamanda sizlere yukarıda bağlantısını verdiğimiz provizyon sistemine ilişkin de geniç çaplı bilgileri sunmuştur.

Yeni sistemin adının “Altın Provizyon Sistemi” ya da “Altın Değerleme  Sistemi” olacağı üzerinde durulmaktadır.

Vatandaşlar kuyumcular aracılığı ile almış olduğu altınlarını doğrudan banka hesaplarına aktarabileceği gibi istediği zaman altını fiziki olarak ya da TL’ye çevirerek de alabilecekler.