Son dakika: Alışveriş kredisi kaldırıldı

Bankaların genellikle teknoloji alışverişleri için markalarla yaptıkları iş birliğiyle kullandırdıkları alışveriş kredisi imkanı market zincirlerine de sıçradı.

Son dakika: Alışveriş kredisi kaldırıldı

Bankaların genellikle teknoloji alışverişleri için markalarla yaptıkları iş birliğiyle kullandırdıkları alışveriş kredisi imkanı market zincirlerine de sıçradı.

Fibabanka ile CarrefourSA'nın yapmış olduğu iş birliği ile market alışverişlerine de kredi fırsatı sağlandı. Hem Fibabanka'nın hem de CarrefourSA'nın internet sitelerinde yapmış oldukları duyurularda alışveriş kredisinin gıda harcamalarında da kullanılabiliyor olacağına ilişkin işaretlerin verilmesi ses getirdi. Gıda harcamalarına taksit 2018 senesinden bu yana yapılmıyordu.

CarrefourSA'nın duyurusunda gıda ürünleri yer almakta. İstanbul'da 5 hipermarkette yapılan harcamalarda alışveriş kredisi kullanırken vatandaşların gıda harcamalarını da bu krediden karşılayabildikleri ifade edildi.

Önce iki ayrı kredi tanımlandı

Fibabanka’nın web sitesindeki duyuruda da iki farklı kredi CarrefourSA elektronik kredisi ikincisi ise CarrefourSA alışveriş kredisi olarak tanımlandı. Elektronik kredisi CarrefourSA mağazalarındaki teknolojik ürün alışverişlerine yüzde 0 faiz ile 400-40 000 TL arasında kredi kullanım fırsatı sağlarken CarrefourSA alışveriş kredisiyse yine 0 faiz ile 600 ile 2000 TL arasında kredi kullanım fırsatı sağlıyordu.

4 taksitte ödeme olanağı getirilen kredinin hangi alışverişleri kapsamadığı ise şöyle tanımlanmıştı: “Alkollü içecekler, tütün mamulleri, GSM TL yükleme harcamaları, kuyum, mobilya ve bitki ve saksı alışverişleri kampanya kapsamında olmadığından, CarrefourSA Alışveriş Kredisi ile satın alım gerçekleştirilememektedir.”

Bu açıklama gıda harcamalarının alışveriş kredisinden yararlanılarak yapılabileceği yorumlarına yol açtı. Ayrıca CarrefourSA’daki tanıtım afişlerinde de gıda ürünlerinin resimleri yer almıştı.

Migros ve A101’de de elektronik ürünler için geçerli

Bankaların marketlerle alışveriş kredisi bu sene haziran ayında ING Bank ve Garanti BBVA ile başladı. Garanti BBVA ve A101 arasındaki ortaklıkta cep telefonu, mobilya ve elektronik aletlerin satışında kredi kullanılabiliyor. ING Bank ile Migros ortaklığında de 500 TL’den 20 000 TL’ye kadar 36 aya varan vade seçenekleriyle kredi kullanılabiliyor. Elektronik ürünlerin alışverişinde kredi olanağı sağlanıyor.

Etiketler