Bugün piyasaların odağında enflasyon verileri olacak

Bugün yurt içi piyasalar enflasyon rakamlarına odaklarınken, yurt dışının odağında Euro Bölgesi Maliye Bakanları ve OPEC toplantıları bulunuyor.

Bugün piyasaların odağında enflasyon verileri olacak

Yeni haftanın ilk gününe yurt içinde önemli bir veriyle başlanacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını yayınlayacak. Yurt dışında ise Euro Bölgesi Maliye Bakanları ve OPEC toplantıları gündemde yer alıyor.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

10.00 - Piyasalar yeni haftayı yurt içinde haftanın en önemli verisi olan eylül ayına yönelik tüketici fiyatları verisiyle karşılayacaklar. Bir önceki ay enflasyon aylık yüzde 1,12, yıllık yüzde 19,25 artış kaydetmişti.

TÜİK aynı saatte tüketici fiyatlarının yanı sıra yurt içi üretici fiyatlarını da açıklayacak.

14.30 - TCMB finans dışı firmaların net döviz pozisyonu verilerini duyuracak.

Hazine, 2 yıl vadeli TLREF'e endeksli tahvil ihalesi gerçekleştirecek.

10.00 - 5. Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ile görüşme gerçekleştirecek.

09.40 - Dünya Yatırımcı Haftası'nın beşincisi Borsa İstanbul'da gong töreniyle başlayacak.

Yurt dışı gündem maddeleri:

Avrupa'da Euro Bölgesi Sentix Yatırımcı Güven Endeksi açıklanacak. Yatırımcıların piyasaya bakışını gösteren endeks eylül ayında 19,6  puan olarak açıklanmıştı. Ekim ayı için analistler endekste hafif artış öngörüyorlar.

17.00 - ABD'de tek önemli veri fabrika siparişleri olacak. Bir önceki ay yüzde 0,4 artan siparişlerde ağustos ayı beklentisi yüzde 0,5 artış olarak gerçekleşti.

Bugün Norveç Merkez Bankası Başkanı Cystein Olsen, İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernández de Cos, İngiltere Merkez Bankası (BOE) Dış Komite üyelerinden Charlotte Gerken, Boston Fed Başkanı Eric Rosengren ve St. Louis Fed Başkanı James Bullard, günün konuşma yapacak yetkilileri olacak.

Euro Bölgesi Maliye Bakanları Avrupa Birliği kurtarma planlarını, G20 ve IMF toplantılarını, bankacılık birliği ve maliye politikasını tartışacak.

Gündemde 21. OPEC ve OPEC dışı bakanlar toplantısı da bulunuyor. OPEC+ üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanları bugün bir araya gelerek, fiyatlardaki hızlı yükselişin ardından üretim artırımını ele alacaklar.

Çin piyasaları Altın Hafta tatili nedeniyle Cuma olduğu gibi bugün de kapalı olacak.

Etiketler