Son dakika: 20 Ocak 2022 koronavirüs tablosu açıklandı

20 Ocak 2022 Koronavirüs tablosu açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 166 yeni can kaybı 71 bin 843 yeni vaka tespit edildi.

Son dakika: 20 Ocak 2022 koronavirüs tablosu açıklandı

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı verilere göre Türkiye'nin yeni tip korona virüs vaka haritası ve aşı tablosu açıklandı.

20 Ocak’ta yayınlanan son 24 saatlik verilerin ışığında 71 bin 843 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Korona virüs nedeniyle yaşama veda eden vatandaşlarımızın sayısı ise 166 oldu. Son 24 saat içerisinde toplam 418 bin 253 yeni PCR testi gerçekleştirildi, daha önceden pozitif çıkıp şimdi negatife dönen hasta sayısı 85 bin 948 olarak güncellenirken.

Sağlık Bakanlığının açıkladığı tabloda, 18 yaşından büyük ve 2 doz aşı olanların sayısına da yer verildiği gözlemlendi.

En az 2 doz aşı sürecini tamamlamış 18 yaş üzerinde olan vatandaşların Türkiye'de 2. doz ortalaması yüzde 84,13 seviyesine kadar yükseldi. Sadece aşı olanların aşı ortalaması ise yüzde 92,34 olurken, 1., 2. ve hatırlatma dozu olarak 3. dozu olan yurttaşların sayısı toplamda 140 milyon 311 bin 232’e kadar yükseliş gösterdi.

20 Ocak vaka durumu

Nüfusa oranla en çok aşıyı Osmaniye oldu!

Sağlık Bakanlığının verilerine göre aşılamada nüfusa oranla en yüksek aşı olma oranları açıklandı. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, yüzde 88,5 oranı ile Türkiye'de nüfusa oranla en çok aşı olan illerin ilk sırasında Osmaniye geliyor. Osmaniye'yi takip eden sıralamada ise Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa geldi.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı veri tablosuna göre yüzde 61 seviyesine kadar ilerleyerek Türkiye'nin nüfusa oranla en az aşı yaptırmış ili ise Şanlıurfa oluyor. Şanlıurfa'yı takiben sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ nüfusa oranla en az aşı yaptıran iller oluyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter'dan her gün olduğu gibi bugünde uyarılarda bulunan bir takım yayınlarda bulundu.

Yaptığı çağrıda tüm dünyadaki vakalara bakıldığı takdirde maskenin kullanım alanlarının artırılmasına değinen Koca, hijyen ve sosyal mesafe kurallarını yeniden hatırlattı. Omicron varyantının çok hızlı yayıldığından bahseden Koca, bu varyanta karşı korunmanın en doğru yolu olarak hatırlatma dozunun olduğunu dile getirdi.

Etiketler