Son Dakika: Botaş'tan açıklama tüm tedbirler alındı!

İran kaynaklı 10 gün boyunca yaşanacak kesinti haberleri yurt içinde büyük yankı uyandırmış ve kimi fabrikanın bir süre boyunca kapanabileceğinden bahsedilmişti. İran, Gürbulak-Ağrı girişinden sağlanan doğalgaz kesintisi 10 gün boyunca süreceği kesinleşmesinin ardından BOTAŞ açıklama yaptı.

Son Dakika: Botaş'tan açıklama tüm tedbirler alındı!

Gündüz saatlerinde ajanslara düşen haberde İran Gürbulak - Ağrı girişinden sağlanan doğalgazın 10 gün süreyle kesintiye uğrayacağı bildirildi. Yapılan açıklamada doğalgaz ve elektrik sistemlerinin dengesinin sağlanabilmesi için kademeli olarak ve söz konusu şirketlere önceden bildirim yapılması şartıyla kesintilerin yapılabileceği bilgisi verildi. BOTAŞ, söz konusu arızasının girilmesi için İran tarafıyla görüşmelerin devam ettiğini ve gerekli girişimlerde bulunulduğunu dile getirdi. 

Yapılan resmi açıklamada BOTAŞ şu açıklamalara yer verdi;

Yurtiçinde var olan Gürbulak-Ağrı doğalgaz giriş bölgesinde var olan organik doğalgazın, İran tarafında yer alan ve nedeni belirlenemeyen bir arızadan kaynaklı olarak 20 Ocak 2022'den itibaren geçerli olmak  üzere tahmini olarak 10 günlük bir kesintiye uğrayacağı BOTAŞ tarafına bildirilmişti.

Söz konusu arıza ile ilgili İran'da bulunan konunun muhatabı yetkililer ile irtibata geçen ve 10 günden daha kısa sürmesi ile ilgili çalışmalara başlandığını duyurdu.

Yapılan açıklamada doğalgaz ve elektrik sistemlerinin dengesinin sağlanabilmesi için kademeli olarak ve söz konusu şirketlere önceden bildirim yapılması şartıyla kesintilerin yapılabileceği bilgisi verildi.

Son olarak mevsim normallerinden çok daha ağır şartlarda geçirilen bir kış olduğu için bu durumlardan etkilenmemesi için tüm gereken önlemleri aldığını duyuran BOTAŞ, gereken her şeyin yapılacağını duyurdu.

Etiketler