Solana (SOL) coin nedir?

Tüm kripto para birimleri arasında Solana kullanıcılarının belirli bir zamanda bir olayın gerçekleştiğini kanıtlayan tarihsel kayıtlar oluşturmasını sağlayan benzersiz bir hibrit fikir birliği modeline sahiptir.

Solana (SOL) coin nedir?

Birçok kripto paranın avantajları olsa da Solana, yatırımcılar için onu daha çekici kılan bazı avantajlar sunuyor. Düşük ücretleri ve düşük geliştirme maliyeti nedeniyle kullanımı daha ucuz ve düşük madencilik maliyeti diğer merkezi olmayan finansman platformlarından daha fazla yatırımcı çekmesini sağlamaktadır. Ağa daha fazla proje eklendikçe değeri de artarak ilerler. Long Forest'a göre Solana'nın fiyatı 2022 yılına kadar 66.000 doları aşabilir.

solana coin

Solana Coin (SOL) Nedir?

Tüm kripto para birimleri arasında Solana kullanıcılarının belirli bir zamanda bir olayın gerçekleştiğini kanıtlayan tarihsel kayıtlar oluşturmasını sağlayan benzersiz bir hibrit fikir birliği modeline sahiptir. Bu yöntem, ağ üzerinden senkronize edilen PoH adlı bir kriptografik saate dayanır. Bu nedenle Solana ağı işlem gecikmesi veya büyük mesajlaşma yükü olmadan birliği destekleyebilir. Ayrıca blockchain düğümleri arasında veri iletimini daha verimli hale getiren Türbin protokolünü kullanır. Bu Solana'nın ağının kapasitesini artırır ve işlemleri daha hızlı gerçekleştirmesini sağlar.

Solana'nın kripto ticaretindeki popülaritesi temel avantajının çok sayıda işlemi minimum maliyetle işleme yeteneği olduğu gerçeğine dayanmaktadır. Ayrıca Solana blok zinciri yüksek hacimli işlemleri sorunsuz ve ucuz bir şekilde işleme yeteneği ile oldukça verimlidir.

Solana Coin (SOL) Kime Aittir ve Ne Zaman Arz Olmuştur?

Solana Coin Anatoly Yakovenko tarafından geliştirilmiştir. Kariyeri Qaulcomm’da başlayan Yakovenko 2017 yılında bu çalışmaya başladı.

solana coin

Solana Coin (SOL) Yorum

Solana Coin'in düşük ücretleri, yatırımcıların proje inşa etmesini ucuza getiriyor. İkinci sınıf blok zinciri teknolojisi geliştirmenin daha ucuz olduğu anlamına gelir ve bu çok büyük bir avantajdır. Düşük ücretleri ile Solana, diğer merkezi olmayan finansman platformlarından daha fazla kullanıcı çekecek görünüyor. Platforma eklenen daha fazla projeyle, daha fazla insan platformu kullanmaya başladıkça Solana'nın değeri artma potansiyeli barındırmaktadır. Yakın gelecekte Ethereum 2.0 ve Polkadot'tan daha iyi performans göstermeyebileceği ihtimalini belirtmekte fayda var.

Solana yorum kapsamında ekosistemini genişletmeye başladı ve Wormhole aracılığıyla Ethereum ile birlikte çalışmaya başladı. SOL token fiyatının gelecekte artması beklendiğinden bu Solana ekosistemi için iyi olma ihtimalini de taşımaktadır. Solana, Ethereum ve Bitcoin'e kıyasla yaygın olarak bulunur ve ucuzdur bu yüzden bir göz atmaya değer bir coindir.

solana coin

Solana Coin (SOL) Geleceği ve Özelliği

Solana'nın dikkate değer özelliği merkezi olmayan dünyada bir avantaj olan sınırlı tedarikidir. 21 milyon jetonluk sabit bir arza ve yıllık yüzde 8'lik bir artış potansiyeli öngörülmektedir. Ayrıca Solana sabit 21 milyon jeton limiti olan Bitcoin'den daha ucuzdur. Öte yandan Dogecoin'in ihraç konusunda bir sınırı yoktur ve bu nedenle Solana aşırı değerlenmeden önce satın almak iyi bir fikir olarak değerlendirilmektedir.

Solana Coin geleceği kapsamında değerlendirildiğinde Solana Coin, uygulamalarla gelişen merkezi olmayan bir ekosisteme sahiptir. USDT ve FTX ile uyumlu olan platform, onu Solana ile blok zinciri entegre eden uygulamalar oluşturmak isteyen kullanıcılar için ideal bir seçenek haline getiriyor. Bununla birlikte merkezi olmayan bir uygulama ekosisteminin olmaması onu Bitcoin için mükemmel bir alternatif haline getiriyor. Bu sistem geliştiricilerin ihtiyaç duydukları uygulamaları oluşturmasına ve sürdürmesine olanak tanır. Solana ağı, geliştiricilerin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak uygulamaların oluşturulmasına odaklanmasını sağlayacak.

Solana Coin (SOL) Hedef Fiyatı 2022

Solana Coin küreselleşen bir hal haline gelen kripto borsa piyasasında her geçen gün yerini sağlamlaştırırken arz talep dengeleri de göz önüne alındığında solana coin geleceği 2022 yılında artış yaşanma ihtimali ile öngörülmektedir. Hedef fiyatların 200 dolar üzerinde seyredeceği öngörülürken çeşitli risklerin barındığını da unutmamak gerekir.

Solana Coin (SOL) Fiyatı

1 Solana Coin 174 Dolar bazında seyrederken TL karşılığı ise 2.400 TL kademelerinde yer almaktadır.

İçerik yatırım tavsiyesi değildir.