SON DAKİKA: Gülşen tahliye edildi!

İmam Hatip liselerine hakaret ettiği gerekçesi ile gözaltına alınan ve tutukluk hali bir süredir devam eden Gülşen serbest bırakıldı.

SON DAKİKA: Gülşen tahliye edildi!

İmam Hatip liselerine hakaret ettiği gerekçesi ile gözaltına alınan ve tutukluk hali bir süredir devam eden Gülşen serbest bırakıldı. Geçtiğimiz Nisan ayında bir konser esnasında İmam Hatip Liselerine karşı ifadelerde bulunmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik'' suçuyla geçtiğimiz hafta gözaltına alınan şarkıcı Gülşen, Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şarkıcının ifadesi ardından savcılık tarafından tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Gülşen "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan tutuklanmıştı.

Gülşen karara itiraz etti

Gülşen'in avukatlığını üstlenen Emek Emre, şarkıcının tutukluk haline itiraz etti. Verdiği dilekçede;  "Kamuya mal olmuş bir sanatçı olarak, ailesiyle birlikte sabit ikametgâhında yaşamakta olup vatandaşlık görevlerini eksiksiz yerine getiren bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Müvekkilin kaçma şüphesi olmadığı somut olayda da ortaya çıkmıştır. Müvekkil, Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunda "Bana ihtiyacı olan 5 yaşında çocuğum var. Tutuksuz yargılanmak istiyorum, bana ihtiyaç duyulan her an gelebilirim." İfadeleriyle başta bir anne olarak kaçma şüphesi olamayacağını açıklıkla ifade etmiştir" dendi.

Avukat Emek Emre tutuklama kararına ilişkin itirazlarının kabulü ile tutuklama kararının kaldırıldığı bildirisinin ardından Gülşen'in tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Etiketler