Şirketler Naylon Paralar Kara... Dilan Polat Hakkında MASAK Raporu!

Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK), Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile ilişkili şirketlerin finansal faaliyetlerini incelediği raporu açıkladı. İşte MASAK raporundan ortaya çıkan önemli detaylar:

Şirketler Naylon Paralar Kara... Dilan Polat Hakkında MASAK Raporu!

MASAK, bu tedarikçilerin gerçek bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, çalışanı, bankacılık hareketi olmayan ve hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan 3 şirket olduğunu saptadı. Rapora göre Dilan Polat'ın ortak ve ilişkili olduğu 5 şirket, bu 3 tedarikçi şirketten 225 milyon 743 bin liralık mal alışında bulundu.

"Şirketin hiç çalışanının olmaması, borçlarını ödememesi, bankacılık işlemi gerçekleştirmemesinin göz önüne alındığında, şirketin satış olarak bildirdiği tutarların gerçek olmadığı değerlendirilmektedir" denildi.

Polat ve ilişkili olduğu kişi ve kurumlarca özellikle internet üzerinden yapılan satışlardan elde edilen kurum gelirlerinin, vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belge kullanmış olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

MASAK, Engin Polat ve Sezgin Polat'ın varlıklarına tedbir uygulanması kararını savcılığa bıraktı. Ancak Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat ile Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret'in bankalar, ödeme ve elektronik para kuruluşları ile kripto varlık hizmet sağlayıcılar nezdindeki işlemlerinin askıya alınmasının uygun olacağı değerlendirmesinde bulundu.

MASAK'ın raporu, Dilan Polat ve ilişkili şirketlerin mali faaliyetlerinin yakından incelenmeye devam edeceğini gösteriyor. Bu gelişmelerin ardından hukuki süreç ve ilgili yargı kararlarının beklenmesi bekleniyor.

Kaynak: patronlardunyasi

Etiketler