Singapur’un en büyük bankasından Bitcoin (BTC) açıklaması geldi!

Singapur’un en büyük bankası DBS, Bitcoin’in (BTC) ABD dolarından daha iyi bir değer deposu olduğuna inanıyor.

Singapur’un en büyük bankasından Bitcoin (BTC) açıklaması geldi!

Singapur’un en büyük bankası DBS, Bitcoin’in (BTC) Amerika dolarından çok daha iyi bir değer deposu olduğuna inanıyor.

DBS’nin baş yatırım ofisi, yatırımcılara Bitcoin’in Amerika dolarından çok daha iyi bir değer deposu olduğunu belirten bir yazı paylaştı.

DBS, global bankaların, kontrolsüz bir şekilde para basmaya devam etmeleri halinde, Bitcoin’e yönelimin artacağına inanıyor. Bankaların para basması nedeniyle yatırımcılar, güvenli bir liman arayışı ile kripto paralara yöneliyorlar.

DBS yapmış olduğu değerlendirmede, Bitcoin’in merkezi olmayan doğasının ve sınırlı arzının Bitcoin‘i yatırımcılar için kuvvetli bir değer deposu seçeneği haline getirmek için beraber çalıştığını kaydediyor. Ekip, Bitcoin’İn sınırlı arzı nedeniyle daha çok kripto emtia olarak tanımlandığına da dikkat çekiyor.

Banka, Bitcoin’in diğer varlıklarla düşük bir korelasyona sahip gibi göründüğünü, yani yatırımcıların portföylerini çeşitlendirmesine yardımcı olabileceğini ekliyor. Bununla beraber, DBS, Bitcoin’in, işlemleri onaylamak için aşırı miktarda enerji gerektiren proof-of-work fikir birliği mekanizmasına güvenmesi sebebiyle ölçeklendirme problemleri olduğunu kabul ediyor. Ek olarak, ağın işlemler ve Bitcoin madenciliği için kullanmış olduğu enerjinin bazı endişelere neden olabileceği de ifade ediliyor.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler