Ethereum’da 2019’da keşfedilen açık, Berlin hard fork’uyla giderildi

Berlin güncellemesinin ardından uzun süredir devam eden açık ve mevcut tehlikelerin ortadan kaldırıldığını duyuruldu.

Ethereum’da 2019’da keşfedilen açık, Berlin hard fork’uyla giderildi

Ethereum Vakfı, Ethereum 2.0’a geçişin önemli adımlarından biri olarak kabul edilen ve işlem ücretlerinin bir miktar azalmasını sağlamasının yanı sıra yeni işlem türlerini uygulamaya koyan Berlin güncellemesinin uzun süredir devam eden açık ve mevcut bir tehlikeyi de ortadan kaldırdığını duyurdu.

Söz konusu güncelleme, geçen ayın 15’inde 12.244.000. blokta gerçekleşmişti. Açığın, Ethereum topluluğunda ‘herkesçe bilinen bir sır’ olduğu ve 2019 yılının Ekim ayında fark edildiği belirtildi. Açıklamada “Berlin güncellemesi artık geride kaldığından ve Geth node’ları varsayılan olarak anlık görüntüler kullandığından tehdidin şeffaflığın öne geçeceği kadar düşük olduğunu ve perde arkasındaki çalışmalar hakkında tam bir izahatta bulunmanın zamanının geldiğini düşünüyoruz.” denildi

Bitcoin, son iki haftada 60 bin dolardan 30 bin dolara kadar gerilerken Ether de Bitcoin’deki bu düşüşten büyük ölçüde etkilendi. Piyasa değeriyle en büyük ikinci kripto para, 4 bin 380 dolardan bin 800 dolar seviyelerine kadar düştü.

Etiketler