Shiba Inu coin nedir, nasıl alınır? SHIB ile ilgili merak edilenler

Shiba Inu coin nedir, nasıl alınır? SHIB ile ilgili merak edilenler.

Shiba Inu coin nedir, nasıl alınır? SHIB ile ilgili merak edilenler

Dogecoin’in özellikle Tesla CEO’su Elon Musk’ın desteği ile beraber inanılmaz şekilde yükselmesinin ardından yatırımcılar bir sonraki Dogecoin’i aramaya başladı. Bu noktada Dogecoin’le benzerlik taşıyan kripto para birimlerine de ilgi arttı. Shiba Inu (SHIB) token da onlardan biri. Bilindiği üzere Dogecoin de ‘Shiba Inu’ temalı. Shiba Inu da bir Japon köpek cinsi.

 
Shiba Inu (SHIB) nedir?

Peki Shiba Inu coin nedir? Shiba Inu coin, fotoğrafı web sitesinde “kendi kendine oluşan merkezi olmayan bir topluluk oluşturma deneyi” olarak tanımlanıyor. SHIB, aslında Ethereum tabanlı bir ERC-20 token’ıdır. Shiba Inu (SHIB), ekosisteme ait merkezi olmayan borsa ShibaSwap’ta listeleniyor ve hemde Gate.Io, Uniswap, Poloniex ve OKEx gibi borsalarda da yer almakta.

Kısaltması: SHIB
Blok zinciri: Ethereum
Token standardı: ERC-20
Toplam arz: 1 milyar
Dolaşımdaki arz: 395 milyon (8 Mayıs 2021 itibari ile)
İnternet sitesinde SHIB için şöyle deniyor:

“DOGECOIN KATİLİ lakaplı bu ERC-20 token, bir kuruşun altında kalabilir ya da Dogecoin’i kısa bir süre içinde geride bırakabilir.”

9 Mayıs 2021 itibari ile Shiba Inu coin’in fiyatı 0.00000933 dolar. Projenin piyasa değeri ise 3 milyar 700 000 000 dolar olarak gösteriliyor.

SHIB coin yorum: Güvenilir mi?

Kripto para birimlerine yatırım yapmak yüksek risklidir. Her şeyden önce kripto para yatırımını bu riskin farkında olarak yapmak gerekmektedir. Fiyatlar çok değişkendir, dolayısı ile yatırılan parayı kaybetmek göze alınmalı.

Özellikle Shiba Inu gibi, piyasaya yeni çıkmış ve henüz kendisini ispatlayamamış deneysel projeler, diğerlerine göre bir miktar daha fazla risk içerir.

SHIB coin nasıl alınır?

Shiba Inu (SHIB), kripto para borsalarından alınabilmektedir. SHIB, Uniswap gibi bir merkezi olmayan borsanın beraberinde OKEx, Gate.Io ve Poloniex gibi merkezi kripto para borsalarında da listelenmektedir.

SHIB coin ne zaman çıktı?

SHIB, geçen sene piyasaya sürüldü. SHIB ile alakalı ilk fiyat verileri, Ağustos 2020’den itibaren alınabiliyor ve dolayısı ile projenin bu zamanda piyasaya çıktığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Etiketler