Binance, Tüm Çin Borsasını Geride Bıraktı

Binance, Tüm Çin Borsasını Geride Bıraktı.

Binance, Tüm Çin Borsasını Geride Bıraktı

Wu Blockchain, Çin medyasının dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in resmi olmayan bir rekoru kaydettiğini duyurdu.

Wu Blockchain, Çin medyasının dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in fotoğrafı olmayan bir rekoru kaydettiğini duyurdu. Buna göre Binance işlem değeri açısından Çin borsasını geride bırakmayı başardı.
Wu Blockchain‘in Twitter üstünden paylaştığı açıklamaya göre Binance’teki tüm spot ve türev işlem çiftlerinde işlemlerin net değeri, 24 saat içinde 168 milyar doların üstünde yeni bir yüksekliğe ulaştı.

Gerçek döviz kurları dikkate alındığında, bu miktar 1,08 trilyon Çin yuanına eşit. Çin’in Şangay ve Shenzhen Borsaları ise sadece 883 milyar yuan işlemiş durumda.

Wu, bu başarının Binance yönetimi tarafından ise henüz onaylanmadığını belirtiyor.

2018 senesinde girişimci ve mühendis Changpeng Zhao tarafından başlatılan Binance, ticaret çiftlerinin miktarı ve işlem hacmi açısından dünyanın önde gelen kripto para borsasıdır.

Daha öncede Binance, kendi NFT piyasasını kurmuştu!

NFT (non-fungible token) benzersiz bir dijital öğeyi temsil edebilen, değiştirilemeyen blok zinciri teknolojisi ürünlerini içeriyor. Son dönemde NFT sanat eserleri ile gündeme gelmişti.

Binance, kuracağı NFT piyasası ile kullanıcılara NFT alma, satma ve üretme imkanı sunmayı hedefliyor. Uluslararası verilere göre 2021 yılı ilk çeyreğinde NFT satışları 2 milyar doları aşan bir hacme ulaştı.

Kurulacak yeni piyasada iki katman olacak. İlk katmanda en yüksek ihaleler ve sergiler için premium bir alan bulunacak. İkinci katman ise standart işlemler için planlandı. Yeni piyasanın haziran ayında açılması hedefleniyor.

Buna benzer piyasanın ihtiyaç duyduğu tüm atılımların ardından Binance tüm Çin Borsalarını gerisinde bıraktı!

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler