Shell'den emisyon azaltma kararı!

Shell Petrol mahkeme kararının ardından 2030 yılına kadar emisyonda yüzde 45 azaltma kararından sonra emisyon azaltma işlemlerine hız kazandırıyor.

Shell'den emisyon azaltma kararı!

Shell mahkeme kararının hemen ardından karbon emisyonunu azaltma adımlarını hızlandırdığını bildirdi.

Hollanda mahkemelerinin geçen ay Royal Dutch Shell’e karbon emisyonunu azaltma yaptırımı uygulamasının ardından şirket bu süreci hızlandırmak zorunda. Enerji devlerinden biri olan Royal Dutch Shell geçtiğimiz ayki duruşmada mahkeme kararıyla temiz enerjiye geçiş adımları kapsamında karbon emisyonunu azaltma işlemlerini hızlandıracak. Mahkeme Shell’in 2030 senesine kadar emisyonları yüzde 45 azaltması yönünde karar vermişti.

CEO Ben Van Beurden sosyal medya platformu Linkedin’den yapmış olduğu makalede mahkeme kararının hızlıca uygulamaya koyulacağı ve emisyonları azaltmanın kârlı yolunu bulacaklarını söyledi. Beurden “bu karar, değişiklik manasına gelmiyor. Emisyonları daha fazla azaltmanın yolunu bulacağız. Bu, önümüzdeki senelerde daha cesur adımlar atmamız manasına geliyor” ifadesini kullandı.

Enerji ve petrol devleri emisyonları azaltmak ve temiz enerji kaynaklarına yatırımlarını destekleme konusunda baskı altında kalmaya devam ediyor.

Shell paydaşlarının çoğu temiz enerjiye geçiş sürecini destekliyor. 2021 Mayıs ayındaki yıllık olağan kurulda Shell, enerji planları için yatırımcıların yüzde 89’unun desteğini almıştı.

Beurden temiz enerji yatırımlarının hızlanacağını fakat petrol ve gaz satışlarının uzun süre daha devam ederek şirketin finansal gücünü koruyacağını belirtti.

Etiketler