Esnafa hibe desteği ödemeleri yarın itibarıyla başlıyor!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnafa hibe desteği ödemelerine 10 Haziran'dan itibaren başlanacağını açıkladı.

Esnafa hibe desteği ödemeleri yarın itibarıyla başlıyor!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada esnafa hibe desteği ödemelerine 10 Haziran tarihi itibarıyla başlanacağını bildirdi. Muş, 3 - 5 bin TL hibe desteği ödemelerinin, başvuru sıralaması dikkate alınarak esnafın banka hesaplarına yatırılmaya başlanacağını ifade etti.

Esnafa hibe desteği ödemeleri yarın itibarıyla başlıyor! - Resim : 1

Ticaret Bakanlığının konuya ilişkin açıklamasına göre başvuru sıralaması dikkate alınarak 188 bin 194 kişiye 5 bin TL, 843 bin 683 kişiye de 3 bin TL hibe ödemesi yapılacak. Toplamda 1 milyon 31 bin 877 kişiye 3.5 milyar TL tutarında hibe desteği ödemesi yapılmış olacak.

İlk grupta kafe, çay bahçesi, kahvehane gibi yerler ve okul servisleri, kantinler, kırtasiyeler, düğün salonları, öğrenci yurtları, internet kafeler, lunaparklar ve hamamlar gibi işletmeler bulunuyor. Bu işletmelere bir kereye mahsus 5 bin TL'lik hibe ödemesi yapılacak.

İkinci grupta bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, hırdavatçılar, müzisyenler, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, sıhhi tesisatçılar, oto yıkamacılar, seyyar satıcılar, camcılar, çilingirler, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, kurs işletmecileri yer alıyor.

İkinci gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcılar da dahil edildi. Toplam olarak 1 milyon 150 binden fazla işletmeyi kapsayan bu gruptaki vatandaşlara bir defaya mahsus 3 bin TL hibe ödemesi gerçekleştirilecek.

Etiketler