SGK' dan yeni bir karar! 22 Ocak'ta hayata geçecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşların zihinlerinde soru işareti kalmaması adına bütün soruların sosyal güvenlik uzmanları tarafından yanıtlanacağı bir programı hayata geçiriyor.

SGK' dan yeni bir karar! 22 Ocak'ta hayata geçecek

Vatandaşların doğru ve birincil kaynaktan bilgiye ulaşmasını sağlamak isteyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yeni bir çalışma başlattı. 

Bu bağlamda, emeklilik, isteğe bağlı sigorta kolları, iş kazası, malullük, ölen sigortalının hak sahipleri, hastalık hali, analık hali, meslek hastalığı, yurt dışı işlemleri, primsiz aylıklar, emeklilikten sonra tekrar çalışma, yaşlılık aylığı, Genel Sağlık Sigortası ve çalışma hayatı ile ilgili bütün sorulara ve daha fazlasına sosyal güvenlik uzmanları yanıt verecek. Program içerisinde zaman zaman vatandaşlara da mikrofon uzatılarak sosyal güvenlik hakkında doğru bilinen yanlışların da görülüp, düzeltilmesi sağlanacak. Sosyal güvenlik uzmanları tarafından gelen doğru bilgi ise anında basit ve anlaşılır bir şekilde izleyici ile buluşacak. 

Program ismi için anket yapıldı

SGK, sosyal medya uygulamalarında yayımlanacak program için bir isim anketi düzenledi. Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Saati, Bir Soru Bir Cevap, SGK' ya Sorun, Bir Bilene Soralım olarak belirlenen bu dört isimden birini seçecek. Programa, yapılacak anket sonrasında en çok oyu alan ismin adı verilecek. Anket sonucu kesinleştikten sonra ise program SGK Youtube sayfasında ve sosyal medya sayfalarında yayımlanacak.

Anket sonucunun perşembe günü belli olması bekleniyor. Her hafta cumartesi günü, SGK' nın sosyal medya platformlarından paylaşılacak yeni programın ilk bölümü ise 22 Ocak Cumartesi günü yayımlanacak.

ALO 170 Nedir?

SGK' ya bu yeni program dışında da ulaşılabiliyor. Çalışma Hayatı İletişim Merkezi olarak adlandırılan ALO 170 iletişim hattı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından hizmet verilen tüm konularla ilgili olarak vatandaşlara bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir. ALO 170' de bugün 5 bin 335 başvuru çözüm bulmuş durumda. İletişim hattına alo170.gov.tr internet adresinden de ulaşıp, online işlem yapmak mümkün. Online işlemlerden, ihbar ve şikayet, işitme engelliler için görüntülü destek, canlı destek gibi işlemlere ulaşılabilmekte.