Servis ücretlerine rekor zam geliyor

17 Haziran tarihinde karne alan öğrenciler yeni öğretim yılına sayılı günler kalmaya başlamasıyla, öğrencileri okul heyecanı sardı. Okulların eylül ayında tekrar açılması ile birlikte öğrenciler 2022-2023 yılı eğitim yılına girmiş olacaklar.

Servis ücretlerine rekor zam geliyor

Yeni öğretim yılının yaklaşması ile birlikte öğrencilerin heyecanının yanında velileri ise yeni eğitim öğretim yılına yaklaşılması ile birlikte  birtakım endişeler sardı. Okula taşımalı bir şekilde giden öğrenciler için taşıma ücretlerinde ciddi zamlar geçtiğimiz yılda yaşanmıştı. Bu zamlar nedeniyle çoğu öğrenci ne yazık ki okula ulaşımda başka alternatifler aramaya başlamıştı. Ancak bu senenin zamsız bir şekilde geçmesini uman veliler için daha şimdiden zam haberleri gelmeye başladı. Bu zam oranlarının kesinleşeceği tarihse ağustos-eylül ayları arasında kesinleşmesi bekleniyor. 
 

Servislere en az yüzde 40 zam yapılması bekleniyor

Servis ücretlerine en son nisan ayında yapılan zamdan sonra yeniden zam haberleri gelmeye başladı. Artan akaryakıt fiyatlarının büyük bir oranda etkisi olmasıyla birlikte servis ücretlerine en az yüzde 40 oranında bir zam yapılması bekleniyor. Velilerin oldukça muzdarip olduğu hatta çoğu velinin bütçesini zorlayan eğitim ücretlerinin yanında birde servis ücretlerine zam gelmesi, veliler tarafından büyük bir hayal kırıklığına neden oldu.
 

Servis ücretlerine rekor zam geliyor

Yıllık servis ücretleri en az 6 Bin 600 TL olacak

En az yüzde 40 oranında bir zam beklenen servis ücretleri, böylelikle en az 6 Bin 600 TL olarak fiyatlandırılacak. Ancak zam oranları henüz tam olarak kesin olarak belirlenmediği için bu rakamların yükselip yükselmeyeceği tam olarak belli değil. Bu konuyla ilgili açıklama yapan İSTAB Başkanı Vekili Baş şu açıklamalarda bulundu:


“Şu anda servislerimiz haftada beş gün olarak hizmet veriyor. Yıllık ücretler sekiz buçuk ay olarak hesaplanıyor. Peşin ödemelerde yüzde 5 indirim gerçekleşiyor. Ayrıca bu ücretlere ek, ilkokul ve ortaokullarda rehber personel var. Bu fiyatlara yüzde 35 rehber personel ücreti ekleniyor. Etüt için kullanılan servislerde, fiyatlara yüzde 30 daha ekleniyor." İfadelerinde bulundu. Servis ücretleri zam oranları ağustos ayının sonunda kesinleşeceği belirtildi. 

Etiketler