Türkiye'de En Ucuz Araba Fiyatları

Türkiye’de en ucuz araba fiyatları son dönemlerde ikinci el ve sıfır piyasasına artan rağbet ve fiyatların sürekli yükseliyor oluşu ile birlikte oldukça sık araştırılan bir konu haline gelmiştir. Araba piyasasında oluşan bu yükseliş neticesinde birçok kişi ucuz araba fiyatlarına yönelmiştir.

Türkiye'de En Ucuz Araba Fiyatları

Türkiye’de en ucuz araba fiyatları son dönemlerde ikinci el ve sıfır piyasasına artan rağbet ve fiyatların sürekli yükseliyor oluşu ile birlikte oldukça sık araştırılan bir konu haline gelmiştir. Araba piyasasında oluşan bu yükseliş neticesinde birçok kişi ucuz araba fiyatları hakkında araştırma yapmaya başlamıştır. İşte detaylar…

En ucuz araba kaç lira? Sorusuna yanı arayan bir çok vatandaş son dönemlerde hem sıfır hem de ikinci el piyasasında ucuz ancak tabiri caizse verimli bir araç aramaya başladı. Özellikle ucuzluğu ile bilinen Hyundai serilerinin bile fiyat artması ile birlikte vatandaşların ikinci el ve sıfırda Kia ve Volkswagen grubuna yönlendiğini görebilmek mümkündür.

Son dönemlerde otomotiv sektöründe yaşanan çip krizi ve pandemi süreci ikinci el ve sıfır araç piyasasının oldukça şişmesine neden olmuştu. Fiat, Hyundai, Honda, Dacia, Renault, BMW ve Mercedes gibi birçok marka aracın son iki yılda yaklaşık olarak 5-10 katı fiyata çıktığını söylemek mümkündür. Peki, bu zamanda ucuz araç bulabilmek mümkün mü? Sizler için bir liste derledik.

Türkiye'de En Ucuz Araba Fiyatları

Geldiği andan itibaren arabalar herkesin temel ihtiyaçlarından biri haline geldi. Artan nüfus nedeniyle insanlar toplu taşıma  yerine kendi arabalarını kullanmayı tercih ediyor. Evde ne kadar insan varsa o kadar araba var. Tabii araba alıcıları da işlemin ekonomikliğini göz önünde bulundurur ve araba alırken en ucuz arabayı arar. Bizde bu makalemizde Türkiye'de en ucuz araba fiyatları konusunu ele alacağız.  Bu konuyla ilgili en son verilere dayanarak, ülkemizde satılan otomobillerin en ucuz  marka ve modelleri hakkında, otomobilin özellikleri dikkate alınarak bilgi verilmektedir.

Fiat Panda

İtalyan marka Fiat şehir arabalarının vazgeçilmezi haline gelen, kullanımı kolay ve konforlu panda modeli. Ülkemizde  çok  sevilen ve tercih edilen bir 1.2 litre 69 HB benzinli motor seçeneği olan Fiat Panda serisi, Türkiye'de özel şehir içi paketi ile  güncel 0 km'de 455.900 TL'den başlayan fiyatlarla satılmaktadır.En ucuz arabalardan biridir. Japonya. Oldukça şirin bir tasarıma sahip olan bir araç da benzer modellere göre oldukça düşük bir fiyat aralığında  sunulan 4*4 modelidir. 5 kapı vardır.

Hyundai  i10

En ucuz araba olarak gel, ülkemizde oldukça popüler ve sıklıkla tercih edilen bir arabadır. Yazının başlığından da anlaşılacağı üzere aracın markası Hyundai'dir. Araba bir Kore firmasıdır. Geniş bir araç yelpazesi satışı yapan bir marka olan i10 serisi, ülkemizdeki en uygun fiyatlı araçlardan biridir. Araba çok kompakt. Aracın yol tutuşu yüksektir. Uzun yolculuklarda bile rahatlıkla binebileceğiniz bir araçtır. Bu, kalabalık şehirler için çok dinamik bir araçtır. Tüketim 100 km'de 4.9 litre. İçi büyüktür. Şu an için satışlar 322.350TL'den başlıyor. Farklı renk seçenekleri vardır. Benzinle çalışır. 67 beygir gücü tipinin en ucuz modeli manuel şanzımandır. 5 kapı vardır.

Dacia Sandero

En ucuz arabalar listesinde, genellikle ucuz  Dacia Sandero markasını kaçıramazsınız. Birçok model çok ucuz. Dacia Auto Romanya'ya aittir. Sandero modelinin ülkemizdeki güncel perakende fiyatı şimdilik 365.900 TL'den başlıyor. Kullanıcıların aşina olduğu gibi, otomobiller ergonomik bir iç kullanım alanına sahiptir. Şehir odaklı bir aile için çok ideal  bir araçtır. Klasik değil ama çok zarif ve sakin bir tasarım. Ülkemizde  en çok satılan otomobillerden biridir. Benzinle çalışır. Farklı renk seçenekleri vardır. 100 km'de 5,2 litre benzin tüketiyor. Düz bir geçit var. 5 kapı vardır.

Kia Rio

En ucuz arabalar listemizin bu bölümünde sizleri Kia Rio hakkında bilgilendireceğiz. Kia bir Kore markasıdır, ancak daha sonra Daimler Chrysler'e katıldı. Çok farklı modellerden biri de Rio modeli. Uzun ve geniş ön şasesi ve dar arka şasesi ile özgün tasarıma sahip özel bir araçtır. Ayrıca beyaz ve mavi gibi farklı renkler de vardır. Tüm Rio model arabalar otomatik şanzıman ile donatılmıştır. İç tasarım açısından oldukça zengin  bir araçtır. 100 km'de tüketim 5,9 litredir. Benzinle çalışır. Büyük bagaj hacmi nedeniyle kalabalık aileler ve uzun yolculuklar için mükemmel bir araba türüdür. Aracın cari satış fiyatı şimdilik 369.900 TL'den başlayacak. 5 kapı vardır.

Fiat Egea Sedan

Aslında söylenecek pek bir şey yok. Bu düz. Yazının başında ilk olarak panda modelini anlatmıştım. Bu, markanın en ucuz ikinci arabası. Ülkemizde yapılan bir ankette de görüldüğü gibi en çok satan otomobillerden biridir. Egea modellerinin sedan serisi olan bu arabanın 1.4 Fire 95 HP benzinli modelinin fiyatı şu an  355.900 TL. Mükemmel bir itici güce sahiptir. Bu arabayı herkes rahatlıkla  kullanabilir. Diğer araçlardan farklı olarak 4 kapılı bir araçtır. 100 km'de sadece 5,3 litre benzin yakar ve ekonomik bir araçtır, bu da onu uzun yol sürücüleri için ideal kılar. Bazıları kırmızı gibi bir renge sahiptir. Dişli tipi düzdür.

Hyundai  i20

En ucuz arabalar denilince bu aşamada modern zamanlarla karşılaşıyoruz. Bu sefer tanıştığım model, Japonya'nın belli bir segmentinde yok denilemeyecek olanHyundai i20 modeli. Her şekilde ödenen paradan fazlasını veren bir araba. Uzaktan bile görülebilen çok keskin çizgilere sahip dinamik bir tasarımdır. Onu rakiplerinden ayıran bir otomobil. Arabasını öne çıkarmak isteyenler için harika. Spor araba olarak rahatlıkla kullanılabilir. İçi büyüktür. 5 kapısı vardır. Otomatik şanzıman taşınır. Aracın 100km'deki yakıt tüketimi ise 5,2 litre. Mavi, gri ve kırmızı gibi  renk seçenekleri ile benzinli ve hibrit olmak üzere iki tip yakıtla donatılmış yeni nesil bir otomobildir. Benzinli motor fiyatı şu anda ülkemizde 465.600 TL. Özellikle fiyat uygunluğu nedeniyle genellikle Hyundai serisinin tercih edildiğini görmek mümkündür. 

Fiat Egea HB

En ucuz arabaların listesi, markaya göre sıralamayı değiştirmez. Sırada Fiat marka Egea modellerinin Fiat Egea HB serisi var. Sedan serisine göre daha kaliteli bir seridir. En üst sıra olduğunu söylemek yanlış olmaz. Orta segmentteki en iyi araçlardan biridir. Çok dinamik ve modern görünüyor. Tam anlamıyla bir Avrupa arabası. Arabada en son teknolojinin yüklü olması, onu seyahat ederken teknoloji tutkusundan vazgeçmeyen kadın ve erkekler için ideal bir araba haline getiriyor. Japonya'da şu an için Street 1.4 Fire 95 hp benzinli yakıt tipinin temel satış fiyatı 400.900 TL'den başlayacak. Aracın diğer özelliklerinden bahsetmeniz gerekirse aşağıdaki bilgileri verebilirsiniz: Beyaz, gümüş, siyah ve kırmızı renk seçenekleri bulunmaktadır. 5 kapı vardır. 100 km'de tüketim 5.5 litredir. Benzinli ve dizel modelleri var. Bagaj miktarı diğerlerine göre daha azdır.

Türkiye'de En Ucuz Araba Hangisi?

Bu makalemizde Türkiye'de en ucuz araba fiyatları konusunu ele aldık. Umarız sizler için faydalı bir çalışma olmuştur. Sizlerde bu konu hakkındaki görüşlerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.