Adidas’ın ikinci çeyrek doğrultusunda karı yüzde 28 düştü

Adidas‘ın satışlarının yüzdelik olarak 4 oranında artmasına rağmen tedarik ve maliyet zinciri sorunları sebebi ile ikinci çeyrekte faaliyet kararının yüzdelik 28 oranında düştüğünü aktardı.

Adidas’ın ikinci çeyrek doğrultusunda karı yüzde 28 düştü

Alman spor giyim firmalarından birisi olan Adidas’ın bugün paylaşmış olduğu bir bilançosunda, faaliyet kârının ikinci çeyrek doğrultusunda çeyreklik bazda %28 düşüş ile toplam 392 milyon Euro düştüğünü aktardı.
 
Karlarda yaşanan düşüşte Rusya’daki işlerin askıya alınması, yüksek tedarik zinciri maliyeti nedeni ile Çin ve Vietnam’daki korona virüs karantinaları da etkili oldu.
 
Adidas bu sorunun yanı sıra satışların ikinci çeyreği doğrultusunda yüzde 4 oranında arttırdığını lakin devam eden faaliyetlerden elde etmiş olduğu etkilerin ise geçmiş yılın aynı dönemine nazaran düştüğünü aktardı.
 

Adidas’ın ikinci çeyrek doğrultusunda karı yüzde 28 düştü

Çin’de yaşanan durgunluk etkiledi 

Şirket daha öncelerinde de Çin’de beklenenden daha da yavaş toparlanacağını aktarırken; temmuz ayı içerisinde 2022 tahminlerini düşürmüş, gelirlerinin ise bu yıl tek haneli oranda artış geçeceğini hesaplamıştı.
 
Adidas hisselerinde ise yılın başından bu yana yüzdelik olarak 32 oranında düşüş yaşanırken, yılbaşından bugüne kadar yüzdelik 10,15 düşen STOXX 600’ün altında performansını gösterdi.
 

Harcamalar da yaşanan yavaşlamayı hesaplayacağız

Adidas CEO’su olan Kasper Rorsted konu ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde, “Bu yaz sporun tekrardan sahneye çıkması ile beraber, stratejik büyüme kategorilerimiz olan koşu, futbol ve dış mekan kategorilerinin tamamında çift haneli gelirlerde artış söz konusu oldu.” dedi.
Rosted bunun yanı sıra “Lakin, özellikle de Çin’deki makroekonomik ortam zorlu bir süreç yaşatmaya devam ediyor. Bu pazarda söz konusu olan toparlanma beklenenden daha da yavaş ilerliyor. Ve yılın geri kalanında ise diğer bütün pazarlarda tüketici harcamalarında söz konusu olabilecek olası bir yavaşlamayı hesaba katmalıyız” sözlerini ekledi.
 

Etiketler