Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması

Bakan Vedat Bilgin kamu personeli ve kamu personeli emeklilerinin merakla beklediği 3600 ek gösterge sorununu sözleşmeyle kayıt altına aldıklarını belirtti. Bakan Bilgin, " Şimdi onun çalışma programını hazırlıyoruz" dedi.

Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması

Milyonlarca kamu personeli ve kamu personeli emeklisinin gözü-kulağı 3600 ek gösterge ile alakalı gelecek son dakika açıklamasında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ilk defa toplu sözleşme görüşmelerinde dile getirdiği 3600 ek gösterge sorununun çözüme kavuşturulması konusunda yeni bir açıklamada bulundu. Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge meselesinin çözüme kavuşturacaklarını belirterek, yeni bir çalışma programı hazırladıklarını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin farklı kurumlarda çalışan 700 000 işçiyi kapsayan önemli bir sözleşme imzaladıklarını anımsattı. Sözleşmeyle piyasada düşük ücret alan yaklaşık 320 bin işçinin ücret seviyelerini belli noktaya getirdiklerini belirten Bilgin, "Özel sektör için de yol gösterdik. Onlar için de belli bir taban, zemin oluşturduk. Bunun için ben kamuda yapılan sözleşmeyi çok önemli buluyorum." 

Bakan Bilgin, "Aynı şeyi memurlar için yaptık.Memurlarla yaptığımız sözleşmede kümülatif olarak yaklaşık yüzde 32 civarında bir artış gerçekleştirdik, tabi bu 2022-2023 için. Genel başkan burada vurguladı. Çok önemli bir kararı da o sözleşmeyle belirledik. 3600 ek gösterge sorununu sözleşmeyle kayıt altına aldık. Bütün memurlar için fiili bir sorun olan ek gösterge meselesini çözüme kavuşturacağız. Bu sözleşmeyle kayıt altına alındı. Şimdi onun çalışma programını hazırlıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Etiketler