Şehirlerarası bilet fiyatlarına zam!

Geçtiğimiz günlerde tren bilet fiyatlarında zam yapılmıştı. Bugün itibari ile şehirlerarası otobüs fiyatları içinde zam yapıldı. Yapılan bu zam oranı bayram öncesi tatil severleri üzdü. İşte detaylar...

Şehirlerarası bilet fiyatlarına zam!

Şehirlerarası bilet fiyatlarına zam!

 Ramazan bayramı öncesinde şehirler arası otobüs bilet fiyatlarına gelen %20 ila 30 arasındaki zam, vatandaşın bayram planlarını adeta suya düşmesine neden oldu. Mart ayında fiyatı en çok artış gösteren kalemler arasında %20 ile otobüs biletleri yer alarak yapılan yeni zam ile yerini korumaya devam etti.

 En çok tercih edilen güzergahlar arasında yer alan İstanbul ile Ankara arasındaki bilet fiyatı 220 TL’den 300 TL’ye yükseliş gösterirken Ankara Antalya arasındaki bilet fiyatı 280 TL’den satışa sunularak zamlı fiyatı ile tepki gördü. Şubat ayında 250 TL olan Ankara Muğla bileti ise 300 TL’den satışa sunuldu. Yapılan bu zam oranları ramazan ayı ve bayramda tatil düşünen vatandaşlar için tepki gördü. Temel ihtiyaç ve gıda ürünlerinde her geçen gün artan zam oranları özellikle dar gelirli vatandaşların zor süreçler yaşamasına neden oldu.

İstanbul ve Ankara arası 300 TL oldu!

İstanbul ile İzmir arasındaki yolculuk için yolcular 300 ila 320 TL ödeme yapacak iken İstanbul-Rize otobüs bileti 400 TL fiyattan satışa sunuldu. İstanbul-Adana bileti 300 TL’den satılırken, İstanbul-Şanlıurfa 400 TL’den satılıp, İstanbul- Van otobüs bileti ise 550 TL’den satışa sunuldu. Tren biletleri de aynı oranda artış gösterdi.

 Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)’da, Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerine %10 civarında zam yaptığını açıklayarak zam zincirine eklenmişti. Bu zamla birlikte Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatları 118,50 TL’den 130,50 TL fiyatından satışa sunuluyor.