Sedef Kabaş Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesi ile tutuklandı

Gazeteci Sedef Kabaş, dün gece yarısından sonra gözaltına alınmıştı öğlen saatlerinde adliyeye sevk edilen Sedef Kabaş hakkında tutuklama kararı çıktı.

Sedef Kabaş Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesi ile tutuklandı

Sedef Kabaş kim?

İngiltere'nin başkenti Londra'da 1970 senesinde doğan Sedef Kabaş, aktif olarak gazetecilik eğitmenlik ve haber programcılığı yapıyordu. Daha önce CNN'in global stüdyolarında çalışan ilk Türk gazeteci olarak adından söz ettiren Sedef Kabaş, 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesinden mezun olduktan sonra Power FM'in de kurucuları arasında yer alıyor. Sedef Kabaş'a ise meşhurluğu kazandıran ise Portreler isminde yaptığı program ve aldığı konuklardı.

Sedef Kabaş tutuklandı

Nöbetçi sulh ceza mahkemesinde hakim karşısında çıkan Sedef Kabaş hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanmasına karar verildi. Sedef Kabaş'ın adliyeye girerken elleri kelepçeli olmaması dikkat çekti. Bir diğer dikkat çeken hususta elleri kelepçeli olmamasına rağmen sanki ters kelepçeli gibi ellerini arkada göstermesi akıllarda soru işareti oluşturdu.

Sedef Kabaş neden tutuklandı?

Katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hareket dolu sözler kullandığı gerekçesi ile  dün gece yarısından sonra gözaltına alındı ve hakkında soruşturulma başlatıldı. Günün ilk saatlerinde polis nezaretinde gözaltına alınan Sedef Kabaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldükten sonra ifadesi alındı. 

Saatler gece 02:00 sularında Sarıyer'de bulunan konutunda polis eşliğinde gözaltına alındığını duyuran avukatı Uğur Poyraz, Cumhurbaşkanı hakkında yaptığı açıklamalar ile birlikte inceleme başlatıldığı duyuruldu.

Sedef Kabaş son dakika

Cumhurbaşkanlığı makamına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a doğrudan hakarette bulunan sözlerle kullandığı için suçlu bulunan Sedef Akbaş, nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçu nedeniyle tutuklanmasına karar verildi. Kabaş'ın adliyeye girerken verdiği pozlar ise sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor.

Etiketler