SEC’den XRP yatırımcılarına: “Bizi yaptırım uygulamaya zorluyorlar

SEC’den XRP yatırımcılarına: “Bizi yaptırım uygulamaya zorluyorlar.

SEC’den XRP yatırımcılarına: “Bizi yaptırım uygulamaya zorluyorlar

Ripple ve SEC arasındaki davada SEC'den XRP yatırımcılarına suçlama geldi. Kurum, XRP yatırımcılarının kendine karşı adeta savaş açtığını açıkladı ve şu en temel kadar hiçbir ikincil XRP yatırımcısını suçlamamalarına rağmen bir grubun SEC'yi onlara karşı yaptırım uygulamaya zorlandığını belirtti.

Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, XRP yatırımcılarının davaya müdahil olma taleplerini engellemeye çalışıyor. Kurum, şu en temel kadar hiçbir ikincil XRP yatırımcısını suçlamadıklarını, dolayısı ile bu kişilerin davaya müdahil olmalarının gereksizliği üstünde duruyor.

“Bizi yaptırım uygulamaya zorluyorlar”

XRP yatırımcılarının davaya müdahil olma isteğine karşı çıkan SEC, bu biçimde hareket edenlerin, kurumu kendilerine karşı bir yaptırım uygulamaya zorladığını belirtti:

“Bu şekilde hareket edenler SEC’yi, ikincil piyasadan XRP alan yatırımcılara yaptırım uygulamaya zorluyor.”

“Yeni hiçbir şey getirmediler”

Kurum ayrıca bu tür bireysel ve özel hareketlerin, devlet tarafından yüksek mahkemeden alt mahkemeye verilen bir emir ile engellendiğini ayrıca davaya müdahil olmayı isteyen XRP yatırımcılarının da şu en temel kadar Ripple’ın iddialarını tekrar etmekten diğer bir şey yapmadıklarını ve mahkemeye yeni iddia veya bilgi sunmadıklarını belirtti.

“Borsalardan tazminat talep edilemez”

SEC ayrıca dava sebepli olarak XRP işlemlerini askıya alan veya bütünüyle kaldıran borsalardan, kişilerin herhangi bir talepte bulunamayacağını da belirtti. SEC bunun nedeni olarak borsaların davada herhangi bir taraf olmamasını gösterdi.

“Bize savaş açtılar”

Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu XRP topluluğunun avukat John Deaton liderliğinde kendilerine karşı adeta bir savaş açtığını da belirtti:

“28 Şubat – 14 Mart tarihleri arasında Twitter’da gittikçe popülerleşmeye başlayan John Deaton, üst mahkemeden bir karar çıkararak, XRP yatırımcılarını biraraya getirerek SEC’ye karşı toplu bir dava açma yoluna gitmeye başvurmuş ve Twitter’da popüler olma yolu ile devlet kurumuna savaş açmaya çalışmıştır. XRP yatırımcılarının çıkarları Ripple tarafından yeterince suistimal edilmiştir ”

Ripple şirketi ise, XRP’nin yasal statüsünün onları da ilgilendirmesi nedeniyle yatırımcılarının muhakkak davaya müdahil olması gerektiğini savunuyor.

Etiketler