Bankalar ve kripto sektörü bir ortaklığa doğru mu gidiyor?

Bankalar ve kripto sektörü bir ortaklığa doğru mu gidiyor?

Bankalar ve kripto sektörü bir ortaklığa doğru mu gidiyor?

2017'de Bitcoin (BTC), geleneksel finans endüstrisindeki ve ana akım ekonomik medyadaki oyuncuların dikkatini çekmeye başladığında, kripto para birimi hakkındaki görüşler genellikle olumsuzdu. Örneğin JP Morgan CEO'su, Jamie Dimon, BTC'nin bir aldatmaca ve balon olduğunu düşünüyorlardı.

Dört yıl sonra, tarihi Wall Street kurumları konumlarını kökten değiştirdi: Goldman Sachs , bu yılın ikinci çeyreğinde müşterilerine Bitcoin yatırım araçları sunacak. Kendi adına, New York Mellon Bankası açıkladığı veride ise JP Morgan geçtiğimiz günlerde müşterileri adına kripto varlıkları tutmak için planlarını yayınlandı ve Ethereum (ETH) hakkında çok olumlu ifadelerini esirgemedi.

Bu hareket, her biri kripto para birimleri etrafında geliştirmiş teklifler ve altyapılara sahip olan PayPal, Visa veya Master Card gibi ödeme devleri tarafından da başladı.

Zıt bir durum

Atlantik'in diğer tarafında, bankalar ayaklarını çekiyor gibi görünüyor. Fransa'da, Fransız Bankalar Federasyonu'nun , bankaların düzenleyicilerin ve kripto şirketlerinin temsilcilerinin yer aldığı bir çalışma grubunun raporunun sonuçlarına katılmayı reddettiği bildirildi.

Düzenleme zorlukları Neden bu isteksizlik? 

Bankalar çok yüksek risk olmasından dolayı kripto varlıkları ile ilişkileri hala çok zayıf. Aslında, hileli kripto para birimi işlemlerini tespit etmek zordur ve tersine çevirmek imkansızdır. Uyumun sağlanması için alınacak önlemler, bankalar için önemli ek mali yükler oluşturmaktadır. Bu koşullarda bankalar, bu varlıklarla ilgilenen şirket ve kişilerle ilişki kurmak yerine, bu sektörle etkileşimlerini sınırlandırmayı tercih ediyor.

Etkileşimsizliği tercih edin

Yine de blockchain kullanmanın faydaları görmezden gelinemeyecek kadar büyük. Birçok banka blok zinciri etrafında kendi programlarını tasarlamaya başladı. Societe Generale, örneğin bir güvenlik belirteci biçimindeki ilk yapılandırılmış ürünü için Tezos ile işbirliği yapıyor.

Güney Kore'nin son örneğini vurgulamakta fayda var. Düzenleyiciler sektörün en zorlu baskılarından birine öncülük ettiği için ülke düzenli olarak manşetlerde yer alıyor . Yeni düzenlemeler, kullanıcıların altı aylık bir dönem boyunca borsalarla sözleşmeye bağlı olarak ticari bankalarda adlarına bağlı ve sosyal güvenlik numaralarıyla doğrulanan hesaplar açmalarını gerektiriyor. Bu önlem bankalar üzerinde olumlu bir etki yarattı: son aylarda ticari bankalarla hesap açılışları patladı.

Bitcoin'in bankalar tarafından kabul edilmesi, kripto para birimlerinin geniş ölçekte benimsenmesi için büyük bir destek olacaktır. Ancak bazıları, bankaların sektöre katılımının yaratabileceği yeni risklerden endişe duyuyor: örneğin, bankalar tarafından kripto varlık saklama hizmetlerinin yaratılmasına bağlı yeni bir merkezileştirme biçimi olasılığı var. Pure Digital Markets'ın kurucusu Campbell Adams gibi diğerleri, bu endişelerin alakasız olduğuna inanıyor: Campbell, bunun uzak bir risk olduğuna işaret ediyor.

BTC/TRY Bitcoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2169293.93
Satış 2170239.36
Değişim -4246.1399%
Son Değer 2169766.64
En yüksek 2191081.18
En düşük 2165287.75
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler