Ethereum çılgınlığı! ETH, Bitcoin'i (BTC) geçme yolunda mı?

Ethereum çılgınlığı! ETH, Bitcoin'i (BTC) geçme yolunda mı?

Ethereum çılgınlığı! ETH, Bitcoin'i (BTC) geçme yolunda mı?

199Uzun bir süre kripto para birimi Bitcoin ile paralellik oluşturulacak şekilde market cap'in gedikli ikinci kriptosu olan Ethereum, aynı zamanda en büyük kapitalizasyon ve en yüksek fiyatlı altcoindir.

 Bununla birlikte, 2020'den ve pazarın küresel patlamasından bu yana, bazı kriptolar kendilerini Bitcoin'e ciddi rakip olarak görüyorlar. Özellikle Ethereum'da durum bu!

Bitcoin'i tahtından indirebilmek mümkün mü? Ethereum, Bitcoin'in yerini alma yolunda mı?

Ethereum (ETH), Vitalik Buterin tarafından 2015 yılında resmi olarak piyasaya sürülen bir kripto para birimidir . 315 milyar avroyu aşan ETHmarket değeri, kapitalizasyon açısından dünyadaki ikinci kripto para birimidir.

Ethereum patlaması

Dogecoin ile birlikte Ethereum, muhtemelen son günlerde haberlere damga vuran kripto para birimidir. 
Sebebi, fiyatı 19 Nisan 2021'de 1900 dolardan, işlem görürken şu an 3300 doların üzerinde nun üzerine çıkan gerçek bir patlama yaşadı.

Bu arada, Ethereum'un fiyatı yeni bir tarihi rekor kırdı. Yalnızca son 7 günde, ETH'nin fiyatı yüzde 30'dan fazla arttı. Toplamda, son 12 ayda, ETH'nin değeri yüzde1300'den fazla arttı !

Ethereum daha önce birçok kripto gibi istikrarlı bir yükselişe sahipti. Ancak deVere Group genel müdürü Nigel Green gibi bazı uzmanlar için, rotasındaki son patlama "Ethereum zamanının geldiğini" gösteriyor. Küresel kripto podyumunun ikinci sırasına rahatça yerleşen Ethereum'u Bitcoin'i tehdit edecek bir konumda görüyor...

Ethereum neden bu kadar çok yükseldi?

Ethereum destekçileri, kriptoların ortaya çıkışını internetinkiyle karşılaştırmayı severler. Neden? Bunu anlamak için 1990'ların sonunda ne olduğunu hatırlamalıyız.

O zamanlar internet adeta patlıyordu. Artık soru Soru artık internetin evlere girip girmeyeceği değil, varsayılan tarayıcının kim olacağıydı. Ancak 1997'de, Netscape rekabette öne geçtiği için çok az gerilim var gibi görünüyordu. Bugün tarihin sonunu biliyoruz... 

Microsoft kendini dayattı ve Netscape dijital tarihin zindanlarına girdi!

Bazıları aynı şeyin kripto için de geçerli olabileceğine inanıyor. Bu nedenle, Bitcoin'in bu alanda ultra lider olmasına rağmen ihtişamını kaybedebileceğini ve bu durumda Ethereum olacak bir rakip tarafından değiştirilebileceğini düşünüyorlar.

Etiketler